בת"ת
בית משפט השלום נצרת
|
13111-09-14
26/10/2015
|
בפני הרשם:
הבכיר ריאד קודסי
|
- נגד - |
מבקשים:
גל-אור חלקי חשמל ותאורה לרכב בע"מ
|
משיבים:
דקל ז'נו
|
החלטה |
בפניי בקשה של הנתבע שכותרתה " בקשה להארכת מועד להשלמת הליכי המו"מ ו/או להפחתת סכום העירבון לסך של 2500 ₪.
העובדות הרלוונטיות וטענות הצדדים
תחילתו של הליך זה בהגשת תביעה על סכום קצוב בלשכת ההוצל"פ, הוגשה בקשת רשות להתגונן ולהארכת מועד להגשת רשות להתגונן . הבקשה התקבלה בכפוף להפקדת עירבון על סך של 5,000 ₪
המבקש טוען כי התובעת פנתה אליו על מנת לנהל מו"מ לבדיקת טענותיו כפי שהועלו בכתב ההתנגדות, וסוכם בין הצדדים שסכום העירבון לא ישולם אלא לאחר שהצדדים ישלימו הבדיקות והליכי המו"מ מחוץ לכותלי ביהמ"ש .המבקש טוען גם כי הפקיד סך של 2500 ₪ בקופת ביהמ"ש כתנאי לעיכוב ההליכים בתיק ההוצל"פ , אי לכך הוא מבקש מביהמ"ש להפחית את הסכום הזז מהסך של ה- 5,000 ₪ שנקבע כתנאי לקבלת ההתנגדות והארכת מועד להגשת ההתנגדות.
התובעת הגישה תגובה לבקשתו של הנתבע , והיא טוענת כי המועד להפקדת הסכום שנקבע על ידי ביהמ"ש חלף, ,התובעת טוענת כי מאז הגשת הבקשה מטעם המבקש ועד להגשת התגובה לא נוהלו משא ומתן בין הצדדים.
סעיף 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 קובע כדלקמן:
"רשות להתגונן אפשר ליתן ללא תנאי ואפשר להתנותה בתנאים בדבר תשלום כספים לקופת בית המשפט, בדבר מתן ערובה, בדבר זמנו ודרכו של הדיון או בכל תנאי אחר, ככל אשר ייראה לבית המשפט או לרשם."
הלכה פסוקה היא, כי בית המשפט יעשה שימוש בסמכות הנתונה לו, בהתאם לתקנה 210 לתקנות, ויתנה את קבלת הבקשה למתן רשות להתגונן בתנאים.
מדובר בסכום סביר, המאזן מחד – בין זכות התובעת להבטיח עצמה באופן חלקי ביותר כאשר נדרש ממנה להוציא הוצאות בהליך, , ומאידך – בין זכות הנתבע לקבל יומו בבית משפט ולהוכיח את הגנתו, וזאת מבלי לקבוע מסמורת בעניין סיכויי הגנתו, איני סבור כי יש בחובת ההפקדה בנסיבות העניין משום פגיעה בלתי מידתית ובלתי סבירה בזכות המבקש.
חובת ההפקדה באה לאזן בין זכות קניינו של הנושה לקבל פסק דין בהליך לו נקבע סדר דין מיוחד (סדר הדין המקוצר), לבין זכותו של המבקש להתגונן בפני התביעה ,כמו כן, אין להעדיף את האינטרס של המבקש על פני באינטרס של המשיבים להבטחת נזקים אם תידחה התביעה , במיוחד ובקביעת סכום העירבון נלקחו שיקולים רבים ונעשה בין היתר איזון בין זכות הגישה לערכאות של המבקש לבין זכותו של המשיב לגבות את הוצאותיו.