מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אסרף נ' תל אביב הילטון בעמ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אסרף נ' תל אביב הילטון בעמ

תאריך פרסום : 02/08/2018 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
7315-02-17
17/05/2018
בפני השופטת:
חנה קלוגמן

- נגד -
תובעים:
מוטי אסרף
נתבעים:
תל אביב הילטון בעמ
פסק דין
 

התביעה הנדונה הוגשה לאחר שרכבו של הנתבע נפגע בעת שעמד בחניון הנתבעת.

 

לטענת התובע הוא החנה את רכבו ביום 27.1.17 בחניון הנתבעת , עת שהתארח במלון עם אשתו.

כשביקש לקחת את הרכב גילה שהרכב ניזוק, כך שהיה צורך להחליף את הדלת האחורית ולתקן את הדלת הקדמית. לטענתו נגרם לרכב נזק בסך 10,947 ₪ וכן נגרם לו הפסד יום עבודה אותו העריך בסך 800 ₪ וכן הוצאות בסך 120 ₪.

 

לטענת התובע הוא ביקש מהקב"ט של הנתבעת לבדוק איזה רכב פגע ברכבו במצלמות האבטחה על מנת שיוכל לתבוע את נזקו. הקב"ט הסביר שניתן להראות את הסרטים ממצלמות האבטחה רק בהוראת בית המשפט. לטענתו הובטח לו שהסרטון לא יימחק עד שיתבקש על ידי המשטרה. התובע, הגיש תלונה במשטרה ביום 29.1.17 בהתאם להוראת הנתבעת. עוד הוסיף התובע שנמסר לו טלפונית שהנזק לרכב נגרם על ידי עץ ולא על ידי רכב. במייל שנשלח על ידי הנתבעת בשלב מאוחר יותר נטען שרואים בסרטון שהרכב נפגע על ידי חפץ. הנתבעת סירבה לפצות את התובע ואף סירבה להראות לו את הסרטון.

בנסיבות אלו סבור התובע שיש לחייב את הנתבעת לשלם לו פיצוי בגין הנזק שנגרם לרכבו עת חנה בחניון הנתבעת.

 

לטענת הנתבעת הרכב נפגע מחפץ בלתי מזוהה אשר התעופף באוויר בשל תנאי מזג האוויר והרוחות הסוערות ששררו באותו יום.

הנתבעת הסבירה לתובע כי אין היא אחראית לנזקים שנגרמים לרכבים בחניון והדבר אף מובהר לציבור החונים בשלטים המצויים בשטח החניון.

הנתבעת עשתה כמיטב יכולתה לעזור לתובע, והסבירה לו שעל מנת להציג בפניו את הסרטונים ממצלמות ההבטחה עליו להמציא צו שיפוטי.

בנוסף טוענת הנתבעת שהתובע לא הוכיח את נזקו ולא צירף חוות דעת ערוכה כחוק.

 

בדיון שהתקיים בפניי ביום 1.1.18 חזרו הצדדים על טענותיהם כפי שפורט לעיל.

 

בסוף הדיון ניתנה על ידי החלטה על פיה ניתנה לתובע אורכה של 30 יום לחזור ולפנות למשטרה, על מנת שזו תדרוש את הסרטון מהנתבעת, בהתאם לנוהלים המקובלים על מנת שיוכל לבדוק באם ניתן לאתר את הגורם המזיק.

התובע היה אמור לעדכן את בית המשפט לגבי הפנייה למשטרה, או לחלופין להודיע אם מבקש הוא כי יינתן פסק דין על סמך החומר המצוי בתיק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ