ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
|
63707-11-16
27/04/2017
|
בפני השופט:
הרווי גרובס
|
- נגד - |
התובע:
ניסים אלמקייס
|
הנתבעת:
יהלומית סוכנות לביטוח כללי (2008) בע"מ
|
פסק דין |
1.זו תביעה כספית בסכום של 20,993 שח שהתובע נאלץ לשלם לתיקון רכבו עקב תאונה כמו כן עותר לפיצוי נוסף בסך 1,500 ש"ח , עקב מעשה או מחדל של הנתבעת אשר בגללו, לרכב לא היה כיסוי ביטוחי מקיף במועד התואנה 17.3.16.
2.להלן העובדות כטענת התובע:
א.בשנת 2015 רכבו מסוג רנו קנגו היה מבוטח באמצעות הנתבעת (ביטוח מקיף). הרכב נמכר ביום 21.1.15, והתובע רכש במקומו מכונית חדשה מסוג וולקסווגן גולף (להלן :"הרכב או הוולקסווגן").
ב.התובע פנה לנתבעת אשר עשה שינוי בפוליסה הקיימת עבור הרנו וביטח את הרכב מ- 1.2.15 עד 31.10.15. ביום 1.11.15 הביטוח חודש עד ליום 31.10.16 תמורת פרמיה בסכום 2,877 שח.
ג.כאשר הרכב ניזוק ב- 17.3.16 התובע פנה לנתבעת וסופקה לו טופס על ידי פקידת הנתבעת בשם עינת ונשלח שמאי להערכת הנזק.
ד.הרכב תוקן בהתאם לשמאות, התובע ובעל המוסך פנו מספר רב של פעמים למשרד הנתבעת ונציגת הנתבעת ,עינת, הבטיחה שההמחאה לתשלום תומצא בהקדם. אך לא כך היה פני הדברים. התובע נאלץ לשלם עבור התיקון מכיסו – ומכאן התביעה.
3.עמדת הנתבעת
א.אכן פנה התובע אליו על מנת לבטל פוליסת הרכב מסוג קנגו ולהמיר אותה לרכב מסוג וולקווגן. אחותו של התובע באה ובקשה הצעה ונאמר לה שהמחיר מלא 4,550 ש"ח, ותגובתה הייתה שיש לה הצעה זולה יותר והיא תעשה במקום אחר.
ב.לאחר מספר ימים התבקשה הנתבעת לבצע פוליסה חדשה עבור הקנגו שהיה מבוטח אצלם בעבר. לכן הונפקה פוליסה תמורת 2,843 שח.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת