חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 48637-03-14 באלס נ' מישלב קורסים בע"מ

תאריך פרסום : 13/01/2015 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
48637-03-14
28/12/2014
בפני השופטת:
אפרת בוסני

- נגד -
תובעת:
אלינור באלס
נתבעת:
מישלב קורסים בע"מ ח.פ. 512263377
פסק דין
 

 

בפני תביעה להשבת החזר חלק יחסי של כספים שהתובעת שילמה ללימודים שלא מומשו במלואם במכללת הנתבעת. זאת לאחר שהתובעת למדה קורס אחד מתוך מספר קורסים בתוכנית הלימודים "מנהלי חשבונות מדופלמים".

 

אין מחלוקת בין הצדדים כי על העובדות הבאות:

 

התובעת נרשמה ביום 4.10.11 ללימודי חשבונאי מדופלם במכללת הנתבעת, תוכנית לימודים שכללה שבעה (7) קורסים ואמורה הייתה להמשך שנתיים. התובעת שילמה, מראש, עבור כל תוכנית הלימודים סך של 11,993 ₪ ולמדה בפועל קורס אחד בתוכנית. לאחר שהתובעת לא צלחה את המבחן בקורס, הודיעה התובעת תחילה על רצונה ל"הקפיא" את הלימודים ובהמשך, בחודש פברואר 2013, ביקשה לבטל את הלימודים ולהשיב את החלק היחסי של יתרת שכה"ל ששילמה בגין יתרת הקורסים שלא מימשה בסך 9,680 ₪. הנתבעת סירבה והצדדים הביאו לפתחו של בית המשפט את ההכרעה במחלוקת.

 

מטענות התובעת בכתב התביעה ובעדותה לפניי עולה כי טעמים אישיים בקשורים התובעת, על רקע היותה אם לפעוטות, הם שהביאו להחלטת התובעת שלא לשוב ללימודים, ולא טעמים הקשורים בנתבעת או בתוכנית הלימודים.

 

טענות התובעת

 

התובעת העידה כי חתמה על הסכם עם הנתבעת, אולם אף שחזרה וביקשה מהנתבעת את עותק ההסכם עליו חתמה, נאמר לה כי ההסכם לא בנמצא והיא לא קיבלה עותק מההסכם עליו חתמה. לכתב התביעה צורפו תכתובות של התובעת עם הנתבעת מאז יום חודש 02/13 מהן עולה כי חזרה ופנתה לנתבעת בבקשה לקבלת העתק ההסכם שנחתם עמה ולהשבת יתרת התשלום בגין הקורסים שלא מומשו, אולם לא נענתה.

 

לטענת התובעת, כי במסמכי הרישום של הנתבעת לא מופיעה הודעה לפיה אין החזר כספי וכי הדברים גם לא נאמרו לה בזמן הבירורים שערכה לקראת ההרשמה. לדבריה, היא אף שוכנעה לשלם את מלוא שכר הלימוד מראש, כדי לזכות בהנחה בגובה דמי הרישום, וכל שידעה הוא כי דמי ההרשמה בסך של 600 ₪ אינם מוחזרים.

 

התובעת אישרה בעדותה כי מתוך 7 קורסים שבתוכנית מימשה אחד, שהיה הארוך ביותר ואשר הסתיים בחודש מאי 2013 וכי הודיעה על רצונה להפסיק ללמוד ולקבל את הכסף חזרה שנה וחצי לאחר שנרשמה ו-5 חודשים לאחר סיום הקורס. על פי עדותה, הקורס היחיד שלמדה הסתיים בחודש מאי 2013 ואת תוצאות הבחינה בקורס זה קיבלה לאחר כ-3 חודשים מסיום הקורס.

טענות הנתבעת 

 

הנתבעת טענה כי התובעת ביקשה שנה וחצי לאחר תחילת תוכנית הלימודים לבטל את לימודיה, והיא אינה זכאית להחזר כספי. הנתבעת היא מכללה עסקית המכלכלת את צעדיה בהתאם למספר התלמידים בתוכנית הלימודים, ובהתאם לכך נערכת בהוצאותיה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ