ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות הרצליה
|
40009-02-17
27/07/2017
|
בפני השופטת:
הבכירה – אירית מני-גור
|
- נגד - |
תובע:
אברהם תומר
|
נתבעים:
1. שבתאי סרור 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
לפניי תביעה לנזקי רכוש בגין תאונה שארעה ביום 13.11.14 ברמה"ש.
על פי גרסת התביעה, נסע רכב התובע ברח' יצחק שדה ברמה"ש, הוא פנה שמאלה לרח' הדסים, לפתע הרכב בו נהג הנתבע שחנה באזור האסור לחנייה (מדרכה מסומנת באדום לבן), החל בנסיעה תוך כדי התפרצות לכביש ופגע חזיתית ברכב התובע. בהודעת הנהג לחב' הביטוח נמצאה גרסה דומה, על פיה רכב הנתבע התפרץ לכביש כשיצא מחנייה.
לגרסת הנתבע, הוא עמד בעצירה מוחלטת בתמרור עצור ברח' הדסים, כשבכוונתו לפנות ימינה. נהג התובע פנה בחוסר זהירות שמאלה ופגע ברכב הנתבעים שעמד בעצירה מוחלטת. בשרטוט שצייר הנתבע בהודעתו לחברת הביטוח, תיאר הנתבע את רכבו עומד בתמרור עצור בעצירה מוחלטת ואת רכבו של התובע נוסע בנתיב הנגדי כשהוא פוגע ברכבו.
עיינתי בתמונות הנזק ובתצלום תצ"א של אזור התאונה, מהם עולה כי גרסת הנתבע איננה מתיישבת עם תמונות הנזק. מעיון בתמונות הנזק של רכב התובע, עולה כי החלק הקדמי של רכבו נפגע הן הפנס הימני והן הפנס השמאלי, ואולם מוקד הנזק העיקרי נמצא בפינה הימנית של הרכב. על פי גרסת הנתבע, מוקד הנזק היה צריך להיות בפינה השמאלית, שכן אין מחלוקת שהתובע היה בדרכו לפנות שמאלה.
מאידך, גרסת התביעה משתלבת ותואמת למוקד הנזק, שכן על פי גרסת התביעה התובע כבר נסע ישר ברח' הדסים, מאחר והיו מכוניות שחנו באדום לבן וחסמו את נתיב הנסיעה הוא ביקש לבצע עקיפה ואז יצא הנתבע ממקום חנייתו לעבר הכיוון הנגדי ופגע בו חזיתית כשהמוקד הוא בצד ימין.
אין ספק, כי מיקום מוקד הנזק בצד הימני הקדמי של רכב התובע תואם יותר לגרסת התביעה. הנתבע לא צרף תמונות נזק, וטען כי לרכבו לא נגרם כלל נזק שכן מדובר ברכב טנדר גדול.
אני מקבלת אפוא את גרסת התביעה כגרסה נכונה, ומחייבת את הנתבע במלוא סכום התביעה בסך של 10,222 ₪ (הכוללים הוצאות בסך 500 ₪, שכ"ט שמאי בסך 1,056 ₪, וערך הנזק על פי חוו"ד שמאי בסך של 8,666 ₪).
אני מחייבת את אפוא את הנתבעים לשלם לתובע סך של 10,222 ₪, בתוך 30 יום מהיום ולאחר מכן יישא הסכום ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
המזכירות תשלח עותק מפסק הדין לצדדים עם אישור מסירה.