ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
|
35237-05-16
09/01/2017
|
בפני השופטת:
מיכל וולפסון
|
- נגד - |
התובעים:
1. רושל בורוכוב 2. קסניה בורוכוב
|
הנתבעים:
1. נועם דמרי 2. הראל חברה לביטוח בע"מ ע"י נציגתה הגב' שירה גורי – עובדת חברה
|
פסק דין |
התובעים הגישו תביעה נגד הנתבעים לפיצוי על נזק שנגרם לרכב התובע מס' 1, מסוג ניסאן מס' רישוי 10-634-35 ביום 4.12.2015 מרכב הנתבע מס' 1 מס' רישוי 27-621-31.
לגרסת התובעת מס' 2, הנהגת, היא נכנסה לכיכר ברחוב רבי עקיבא פינת בר גיורא בבאר שבע. רכב הנתבע מס' 1 נכנס לכיכר מימינה, במהירות גבוהה שבעדות הנהגת היה של 50 קמ"ש ופגע ברכבה. התביעה היא על ערך הרכב בניכוי השרידים 8,832 ₪ ( 9,792 – 960), שכר טרחת השמאי בסך של 1,123 ₪ ושונות כולל עגמת נפש בסך של 1,000 ₪.
הנתבע מס' 1 לא חלק על כך שהוא נכנס לכיכר כאשר התובעת מס' 2 נכנסת משמאלו אך לטענתו היא אחראית לתאונה שבה רכבו עלה על אי תנועה, משולש, בכניסה לכיכר אחרי כניסתו.
צילום הרכבים אחרי התאונה הוגש וסומן מוצג ת/1. רכב התובע נפגע בחזיתו ובפינה הקדמית ימנית. רכב הנתבע עלה על אי התנועה. לפי גרסת הנתבע מס' 1, הוא נכנס לכיכר מהכביש שבקצהו רואים מגדל והמשולש הוא היציאה הבאה. הוא לא חלק שהתובעת מס' 2 נכנסה מכניסה שמשמאלו, אך טען שהיא הגיעה אחריו ונכנסה במהירות וניסתה לחתוך את הסיבוב.
לבקשתי העדים שרטטו את הכיכר ומיקמו את עצמם הן בכיכר והן בצומת ללא כיכר. השתכנעתי ממהימנות עדות התובעת מס' 2 שהיא נכנסה לכיכר קודם לכן. חיזוק חיצוני לגרסתה הם הראיות ובכללם מצב הרכבים לאחר התאונה. על כן זכות הקדימה בכיכר הייתה שלה.
על כן אני מעדיפה את גרסת התובעת מס' 2 שהחבות לתאונה היא של הנתבע שנכנס לכיכר מהר וללא מתן זכות קדימה.
בהעדר מחלוקת על הנזק, אני פוסקת לתובעים פיצוי בגין שווי הרכב פחות השרידים, ושכ"ט השמאי. לא מצאתי לפסוק פיצוי בגין טרדה ועגמת נפש.
הנתבעים ישלמו לתובע מס' 1, ביחד ולחוד, סך של 9,955 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 9.12.2015 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו כן הנתבעים ישלמו לתובע מס' 1 את אגרת בית המשפט בסך של 110 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.