לפניי תביעה שהגישה התובעת נגד הנתבע 1 ע"ס 19,050 ₪, בגין נזק שנגרם לאופנוע שבבעלותה (להלן: "האופנוע") עקב תאונה.
ביום 2.1.16 או בסמוך לכך רכבה התובעת על האופנוע ברחוב אבן גבירול בתל אביב, מצפון לדרום. היתה זו שעת חשיכה והכביש היה רטוב מגשמים שירדו. הנתבע חנה בצד הדרך מימין, במקביל למדרכה. לטענת התובעת, בעודה נוסעת בנתיב הימני יצא הנתבע בפתאומיות וללא איתות מהחניה. כדי להימנע מתאונה, ניסתה התובעת לסטות לנתיב האמצעי. מאחר שהכביש היה רטוב החליקה התובעת והאופנוע פגע ברכבו של הנתבע וגרם לתקר בגלגל הקדמי שמאלי של רכבו של הנתבע. מעוצמת הפגיעה נגרם לאופנוע נזק.
הנזק לאופנוע עולה על שוויו, וזאת עפ"י הערכת שמאי שהזמינה התובעת. שווי האופנוע בניכוי שרידים עומד על 13,140 ₪. שכר טרחת שמאי 750 ₪. הוצאות גרר 120 ₪ והצעת מחיר לתיקון האופנוע 120 ₪. יצוין, כי התובעת לא פירטה כיצד הגיע סכום התביעה לסך של 19,050 ₪.
יצוין עוד, כי התובעת איננה מציינת בכתב התביעה מהי עילת התביעה נגד הנתבע אולם אני יוצא מנקודת הנחה שטענת התובעת היא כי הנתבע הוא האשם בתאונה ובנזק שנגרם לאופנוע, ומכאן התביעה.
הנתבע דוחה את טענות התובעת. לטענת הנתבע, בעת שחנה בצד הרחוב והתחיל בנסיעה, הוא אותת תחילה, אולם טרם יציאתו לנתיב הנסיעה הבחין הנתבע בתובעת הרוכבת על האופנוע במהירות לא סבירה ועצר את נסיעתו. לטענת הנתבע, בשל חוסר זהירות וחוסר התחשבות בתנאי הדרך, החליקה התובעת והתנגשה בחלקו הקדמי שמאלי של רכבו, כל זאת כאשר רכב הנתבע עמד ללא תזוזה. לטענת הנתבע, התובעת היא אשמה בתאונה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.