ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נצרת
|
32424-10-15
28/03/2016
|
בפני השופט:
יובל שדמי
|
- נגד - |
התובעים:
1. עבד אל סלאם חסן 2. אסואן חסן 3. לוזאן חסן 4. ויאם חסן
|
הנתבעת:
1. נאזרין טורס בע"מ 2. נאזרין טורס בע"מ 3. צד ג' נאזרין טורס בע"מ
|
פסק דין |
התובעים טוענים כי הזמינו מהנתבעת טיול מאורגן לארבעתם, ליער השחור בגרמניה ושילמו כולם יחדיו סך של 4,596 יורו.
התובעים טוענים בתביעתם נגד מיקום בית המלון שבו שוכנו, אך אין להם טענה על כך שמיקומו של בית המלון עומד בסתירה למה שהובטח להם.
התובעים טוענים נגד סביבת בית המלון, אך מדובר בטענות שאינן מקימות עילת תביעה, ונציג התובעים גם אינו מכחיש שידע מראש היכן ממוקם המלון ויכול היה לברר את נתוני הסביבה.
התובעים גם מלינים על שירותי המלון. הם טוענים שבחדרים לא היה מקרר, לא היה טלפון פנימי, אין שירות חדרים ואין שירות החלפת מגבות.
התובעים לא שכנעו אותי, שגם אם טענות אלה נכונות, פירושו של דבר שהמלון נופל מהרמה שהובטחה להם.
התובעים טוענים, שנציג הנתבעת הבטיח להם שהנסיעה הארוכה ביותר מבית המלון ליער השחור תימשך שעתיים לכל היותר, ולבסוף התברר להם שרוב הנסיעות נמשכו בין 3 ל-4 שעות.
לא מצאתי כי ראוי להסתמך על טענות התובעים באשר להבטחה בעל פה שניתנה להם, כאשר לתובעים ניתנה תכנית הטיול בכתב, שממנה לא עולה הבטחה כנטען על ידי התובעים.
התובעים טוענים עוד, כי על פי תכנית הטיול, הם אמורים היו לבקר במוזיאון של חברת מרצדס בשטוטגרט, ואולם מדריך הטיול הוביל את הקבוצה למוזיאון ביום שבו היה המוזיאון סגור.
התובעים טוענים עוד, שמדריך הטיול היה מתלמד וחסר ניסיון ולא היה אמין. טענות התובעים באשר למדריך ומקצועיותו, אין בהן להקים עילת תביעה, וטענות התובעים באשר לכך שהמדריך ניסה להטעות אותם ולגרום להם לקנות מוצרים יקרים במסגרת קנוניה עם המוכרים, לא הוכחו ונותרו בבחינת ספקולציה.