ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות כפר סבא
|
30508-12-15
07/09/2016
|
בפני השופטת:
אביבה טלמור
|
- נגד - |
תובעים:
1. אלירן שלים 2. יעקב שלם
|
נתבעים:
1. שומרה חב' לביטוח בע"מ 2. יפה אליאס כץ 3. משה כץ
|
החלטה |
בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד.
עיינתי בבקשה ובאמור בה, בתגובה לבקשה ובאמור בה ובתיק שבפניי על כל האמור בו.
הגישה הכללית של בתי המשפט כלפיי ביטול פסק דין שניתן בהיעדר התייצבות, כבענייננו, הינה גישה ליברלית והדבר נכון במיוחד בבית משפט לתביעות קטנות בו הצדדים אינם מיוצגים.
בנסיבות דנן, כשמדובר בבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד בהיעדר התייצבות – נתון ביטול פסק הדין לשיקול דעתו של בית המשפט.
בשל נימוקי הבקשה אין להסיק ממחדל המבקש כי הוא מזלזל בהליכים המשפטיים. בכתב התביעה שהוגש פורטו הטענות ובשלב זה אין לומר שסיכויי התביעה קלושים.
כפי שפסק בית המשפט המחוזי ברת"ק 12626/12/11 אליהו גרבי נגד יעל בן משה (11.1.12) "אי ביטול פסק דין כמוהו כנעילת שערי המשפט בפני המבקש זאת, תוך מניעת אפשרות קיום בירור ענייני והוגן של הנושא שבמחלוקת והכרעה בו על סמך ראיות של צד אחד בלבד. אין לשכוח, שסדר הדין אינו אלא אמצעי להשגת המטרה של עשיית משפט צדק ואין להפוך את האמצעי למטרה בפני עצמה. בתי המשפט נזהרים ב"נעילת שערי המשפט", במיוחד לאור חשיבותה של זכות הגישה לערכאות, שהנה זכות יסוד במשפט הישראלי, ויש אף שרואים בה כזכות חוקתית של ממש".
בנסיבות אלה, מאחר שאין זה ראוי לסגור את דלתות בית המשפט בפני המבקש ויש לאפשר לו "את יומו" בבית המשפט, אני מחליטה לבטל את פסק הדין שניתן במעמד צד אחד אך עם זאת לחייב את המבקש בהוצאות המשיבים שהתייצבו לדיון, הגיבו לבקשה וכעת בירור התביעה נדחה למועד נוסף.
פסק הדין שניתן במעמד צד אחד מבוטל.
אני מחייבת את המבקש לשלם לכל אחד מהמשיבים הוצאות הבקשה ובזבוז זמן בסך של – 500 ₪ . סכום זה ישולם תוך 30 יום על ידי משלוחו בדואר רשום למשיבים על פי כתובתם שבכתבי הטענות ואם לא ישולם במועד יישא סכום שלא שולם ריבית והפרשי הצמדה החל מיום מתן ההחלטה ועד התשלום המלא בפועל.
המזכירות תיקבע מועד לדיון בתיק זה ותזמן את הצדדים לדיון שייקבע בדואר רשום בצירוף אישורי מסירה.
ההחלטה תישלח לצדדים על ידי המזכירות בדואר רשום בצירוף אישורי מסירה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת