ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשקלון
|
2967-11-13
27/10/2014
|
בפני השופטת:
סבין כהן
|
- נגד - |
תובעים:
1. שמעון כחלון 2. אילנה כחלון
|
נתבעים:
חלום-לי מטבחים בע"מ
|
פסק דין |
הנתבעת הינה חברה העוסקת בייצור ובאספקת מטבחים והתובעים הם לקוחותיה של הנתבעת, אשר רכשו ממנה בחודש אפריל 2011 ארונות למטבח ביתם בשווי של כ- 33,000 ₪.
לטענת התובעים, התגלו בארונות פגמים וליקויים, אשר לא תוקנו על ידי הנתבעת ולכן הם מבקשים לבטל את העסקה עם הנתבעת ולהשיב להם את כספם.
הנתבעת מאשרת, כי אמנם התובעים רכשו ממנה ארונות מטבח. מספר חודשים לאחר התקנת הארונות, טענו התובעים, כי נמצאו כתמים על הדלתות. דלתות אלו הוחלפו על ידי הנתבעת. כעבור מספר חודשים, שוב טענו התובעים לפגם בארונות. הנתבעת שבה ובדקה את טענות התובעים, אך לא מצאה פגם בארונות, לטענתה, ככל הנראה היתה על הארונות השתקפות של צבע מפה משולחן סמוך ולכן התובעים סברו שיש בעיה בארונות. למרות האמור, הזמינה הנתבעת את יצרנית הדלתות, אשר היתה מוכנה לפנים משורת הדין להחליף את כל הדלתות והדפנות וכך נעשה.
כיום, התובעים טוענים לפגמים בארונות לאחר שהוחלפו. הנתבעת טוענת, כי הגם שיצרנית הדלתות מוכנה לשאת בהחלפת דלתות פעם נוספת, למרות שלא נמצא בהן פגם כלשהו, הרי שהנתבעת אינה מוכנה לעשות כן שוב, כאשר לטענת הנתבעת, הארונות תקינים וכל מטרת התובעים היא לשנות מצבע הדלתות.
לאחר הדיון שהתקיים בבית המשפט, הוסכם בין הצדדים, כי הנתבעת תגיע לביתם של התובעים ותבחן טענותיהם. בעת שהגיעה הנתבעת אל התובעים, הבחינה הנתבעת בליקויים אלו ואחרים, שעליהם לא הצביעו התובעים והיתה מוכנה לתקנם, במסגרת השירות הניתן ללקוח.
באשר לאותם ליקויים שעליהם הצביעו התובעים, הנתבעת לא מצאה כי קיימים ליקויים, לפיכך, היתה מוכנה, מתוך רצון ליתן לתובעים שירות, להחליף את כל הדלתות והדפנות, בכפוף להשתתפות בעלות ההחלפה, עלות שאותה העמידה הנתבעת בתחילה על הסכום של 5,000 ₪ ובהמשך הסכימה להעמידה, על מנת לרצות את לקוחותיה, על הסכום של 3,500 ₪.
התובעים סרבו להצעת הנתבעת וביקשו, כי החלפת הדלתות תיעשה בכפוף לכך שהנתבעת תחזיר להם מחצית מהתמורה בגין התקנת הארונות.
בד בבד הגיע בית המשפט לביתם של התובעים, על מנת להתרשם באופן בלתי אמצעי מארונות המטבח.
בהמשך לביקור ולאחר שבית המשפט לא הבחין בפערים בצבעים של הארונות, הודיעו התובעים, כי בדעתם להגיש חוות דעת של מומחה מטעמם, על מנת שיצביע על פגמים בארונות המטבח. בית המשפט אפשר הגשת חוות דעת, אך נראה, כי בסופו של יום נמלכו התובעים בדעתם והחליטו שלא להגיש חוות דעת כאמור.
לאור הדברים, אין לי להכריע אלא על יסוד טענות הצדדים והתרשמותו הבלתי אמצעית של בית המשפט מהארונות.