ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
|
28917-05-16
06/10/2017
|
בפני השופט:
|
- נגד - |
תובע:
יוסף יוסופוב
|
נתבעת:
מלון העונות (חב' טינקו בע"מ ח.פ. 520029877)
|
פסק דין |
בלילה שבין 16.3.16 ל- 17.3.16, עם תום מסיבת חתונתם, הגיעו התובע ורעייתו אל מלון הנתבעת בנתניה, כדי לחגוג בו את ליל כלולותיהם. הזמנת החדר במלון בוצעה על ידי התובע מבעוד מועד באמצעות אתר האינטרנט Booking.
לטענת התובע, מאחר ששעות ההגעה אל מלון והיציאה ממנו כפי שהופיעו בהזמנה לא התאימו לצרכיהם, שכן שעת הגעתם הצפויה אליו הוערכה על ידם כמאוחרת הרבה יותר, הוא שוחח עם מנהלת הקבלה ולאחר שהסביר לה כי מדובר בחגיגת ליל כלולות, היא נאותה לאשר לו עזיבה מאוחרת של המלון, דהיינו עד לא יאוחר מהשעה 17:00 ביום 17.3.16.
בעתירתו לחיוב הנתבעת בתשלום סך של 1,732 ₪ (השבת 732 ₪ ששולמו בעד החדר ו- 1,000 ₪ פיצוי), טען התובע כי החל מהשעה 10:00 בבוקר שלמחרת הגעתם אל המלון, הוטרדו הוא ורעייתו על ידי נציגי הנתבעת אשר דרשו ממנו לשלם עבור החדר לאלתר, שלחו אל חדרו את קצין הבטחון ובהמשך אף הזמינו משטרה ופינו אותם מחדרם בטרם עת ובבושת פנים, זאת חרף הסיכום כאמור ועל אף שעם הגעתם אל המלון בסביבות השעה 04:00, הוא השאיר בדלפק הקבלה את כרטיס האשראי שלו לשם הבטחת התשלום.
מנגד, טענה הנתבעת להגנתה כי שעת הגעתם של התובע ורעייתו אל המלון היתה 01:45 וכי כרטיס האשראי שאכן הושאר על ידו בדלפק הקבלה לא היה בתוקף ולכן לא ניתן היה לחייבו. במצב דברים זה, לנוכח העובדה שמדובר היה בחתן וכלה ועל אף שנהליה מחייבים הפקדת תשלום עובר למסירת החדר לאורח, החליטה הנתבעת - לפנים משורת הדין - שלא להטריד את השניים במהלך הלילה ולהמתין עד לשעות הבוקר המאוחרות על מנת לגבות מהם את התשלום. דא עקא - כך טוענת הנתבעת - שלמחרת בשעה 11:00 בבוקר, שהיא שעת העזיבה הרשמית המקובלת במלון, עת פנתה מנהלת הקבלה אל התובע בבקשה כי יפנה את החדר ויסדיר את התשלום, השיב לה התובע בקללות והודיע לה כי הוא אינו מתכוון לעזוב את החדר ו/או לשלם בעבור הלינה בו. עוד טוענת הנתבעת כי גם בשעה שארוחת הבוקר הוגשה לו ולרעייתו בחדרם על פי בקשתם, התנהג התובע אל המצרים באופן בוטה וקילל וגידף גם אותם. משכך, לא נותרה לה ברירה והיא הזמינה משטרה כדי שזו תסייע לה בפינויו.
בדיון הראשון שהתקיים בפני, עמדו התובע ורעייתו על טענתם לפיה שעת הגעתם אל המלון היתה 04:00 ולא לפני כן. בהתייחסותו למסמך שצורף לכתב הגנתה של הנתבעת בו מצוין כי שעת ההגעה היתה 01:45 (check-in) אמר התובע: "...אני אומר שהמסמך מזויף ואני יכול להביא את קלטת החתונה כדי להראות שבשעה 01:30 אני עדיין רקדתי בחתונה שלי...".
לנוכח טענה זו ולאחר שהתחוור לי כי שני הצדדים התייצבו לדיון כשאין בידיהם את הראיות הרלבנטיות להוכחת טענותיהם, נדחה המשך הדיון למועד נוסף שבו אמור היה התובע להציג את קלטת החתונה ואילו הנתבעת אמורה היתה להעיד את בעלי התפקידים הרלבנטיים שיעידו אודות מכל מה שארע. אלא שאז, התובע לא הופיע ואילו מטעם הנתבעת העידו שתי נציגותיה – מזכירת המנכ"ל הגב' אורית קלנר ואחראית חדר האוכל הגב' יעל שניידמן, שעדויותיהן שפכו אור נוסף על שהתרחש בארוע מושא התביעה.
הגב' קלנר, סיפרה כי עוד קודם להגעת התובע ורעייתו אל המלון, נשלחה אליו הודעה על כך שכרטיס האשראי שלו לא בתוקף, עובדה שהסתברה לאחר ביצוע ההזמנה על ידו באמצעות אתר Booking (ר' במסמך פרטי ההזמנה - נ/1). בנוסף לכך אמרה הגב' קלנר: "...אני עובדת למעלה מ - 12 שנה במלון, טיפלתי במאות אלפי פניות של אורחים ואף פעם לא יצא לי להיתקל באורח כזה, הוא היה מאוד תוקפני, מאוד אגרסיבי. אני בעצם הזמנתי לו את השוטרים כדי שיסדירו את התשלום ושיפנו אותם מהמלון וכשהגיעו השוטרים אני הסברתי את הבעיה, הם עלו למעלה לחדר וכשירדו למטה נפגשנו בקבלה. השוטרים בקשו ממנו לפנות את החדר והוא התחיל לצעוק ולאיים, אני פחדתי שהוא יפגע בי, הייתי בהריון בחודש שביעי...".
גם הגב' יעל שניידמן סיפרה: "...עליתי לאורח כמה פעמים כולל הגשת ארוחת בוקר. פעמים אחרות עליתי לשם עם מלצר שלי... האורח פתח לי את הדלת, היה לו ריח נוראי של אלכוהול.. פעם שניה ושלישית עליתי עם מלצר ועם קב"ט, התקשרו אלי מהקבלה לבדוק מתי האורח צריך לשלם ולעזוב את החדר ושם התחילו קללות ואיומים עם הידיים בצורה אגרסיבית מאוד. אחרי זה אני כבר לא זוכרת מתי הוא ירד, והוא ירד עם קללות וצרחות וצעקות. אני חמש שנים עובדת במלון ובן אדם כזה אני רואה פעם ראשונה...".