ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
17201-09-16
07/02/2017
|
בפני השופטת:
ליעד שגב
|
- נגד - |
תובעים:
מתן שרעבי
|
נתבעים:
אר. אס. אס. אר שיווק יינות ומזון בע"מ
|
פסק דין |
לפני תביעה מכוח סעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב - 1982 (להלן: "חוק הבזק") על סך 8,000 ₪.
בתביעתו טוען התובע כי על הנתבעת לפצותו בגין ארבעה מסרוני פרסומת שנשלחו לטלפון הנייד שלו, שלא בהסכמתו, בתאריכים המפורטים בכתב התביעה.
בדיון הציג התובע את המסרונים שקיבל על גבי מסך הטלפון הנייד.
התובע טוען כי אינו זוכר אם לחץ על אפשרות 'הסר' שבמסרונים שקיבל, אך לאחר המסרון הרביעי, פנה לעו"ד כדי שיסייע בידיו "עם הפסקת ההודעות", כדבריו.
התובע הצהיר כי מעולם לא נמנה על חוג לקוחותיה של הנתבעת, לא כשולח ולא כמקבל, וגם רעייתו מעולם לא עשתה שימוש בשירותי הנתבעת.
לטענת הנתבעת, היא פונה במסרונים רק לחוג לקוחותיה, שולחים או מקבלים, שכן עלות שליחת ההודעות גבוהה. בהתאם, ברגע שפנה אליה התובע (באמצעות ב"כ) הסירה אותו מרשימת מכותביה.
דיון והכרעה
אין חולק כי הנתבעת שלחה מסרונים וכי התובע קיבל מסרונים מן הנתבעת. לפיכך, עולה רק שאלת הפיצוי המגיע בגין מסרונים אלה.
בענייננו, נשלחו לתובע ארבעה מסרונים. עם זאת, ביום 26.5.16, נראה כי המסרון הראשון נקטע במהלך העברתו ובהמשך נשלח מסרון תיקון ובו פרטי ההתקשרות של הנתבעת ואפשרות הסרה.
לפיכך, אני קובעת כי הנתבעת שלחה שלושה מסרונים ולא ארבעה כנטען.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת