חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"צ 27519-08-15 סעיד ואח' נ' מועצה מקומית יאנוח-ג'ת ואח'

תאריך פרסום : 26/05/2016 | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי חיפה
27519-08-15
18/05/2016
בפני השופט:
דר' מנחם רניאל

- נגד -
תובעים:
1. נזאל סעיד
2. מוניר ח'טיב
3. ארז סעד
4. מועדאד סעד סולימאן עאמר

עו"ד סולימאן עאמר
נתבעים:
1. מועצה מקומית יאנוח-ג'ת
2. מעדא חסבאני סאמר ביסאן
3. י.ע. מרכז הגליל בע"מ וליד שנאן
4. עפיף פלאח (נמחק)

עו"ד סאמר ביסאן
עו"ד וליד שנאן
החלטה

בפניי בקשה לאישור תובענה ייצוגית בהתאם לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 (להלן בהתאמה: "בקשת האישור" ו"חוק תובענות ייצוגיות"), שהוגשה ביום 13.8.15 על ידי המבקשים, תושבי יאנוח ג'ת, כנגד משיבה 1, מועצה מקומית יאנוח ג'ת (להלן: "המועצה") וכן כנגד משיב 2, מר מעדא חסבאני (להלן: "ראש המועצה") ומשיבה 3, י.ע מרכז הגליל בע"מ, קבלן לפינוי אשפה הפועל בשירות המועצה (להלן: "המשיבה 3" או "קבלן האשפה").

עניינה של בקשת האישור הוא תביעה בקשר למפגע סביבתי, בהתאם לחוק למניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), התשנ"ב-1992 (להלן: "החוק למניעת מפגעים סביבתיים").

תמצית בקשת האישור 

1.ביום 8.8.15, סמוך לשעה 10 בבוקר, אירעה שריפה בשטח נקודת איסוף אשפה שמחזיקה המועצה (להלן: "השריפה"), הנמצאת בפאתי כפר יאנוח על הכביש המוביל לג'ת לכיוון מערב (להלן: "נקודת האיסוף" או "המזבלה").

2.לטענת המבקשים, מתוקף תפקידה, אחראית המועצה על איסוף פסולת האשפה שבשטחה. בנוסף לאיסוף הסדיר של פחי האשפה שמתבצע על ידי משיבה 3, מחזיקה המועצה במספר נקודות איסוף נוספות, כאשר נקודת האיסוף בה התרחשה השריפה נמצאת במרחק מטרים ספורים ובודדים מבתי התושבים בתוך סביבה הררית ומיוערת.

3.ביום השריפה, לטענת המבקשים, ביצע עובד המשיבה 3 בתוך נקודת האיסוף תבערה יזומה של קרטונים וגזמי עצים, ואף צולם באותה נקודת איסוף כאשר האש הייתה עוד בתחילתה. תוך דקות ספורות האש התפשטה בכל נקודת האיסוף והחלה לשרוף עשבים ומטעי עצים.

4.המבקשים ציינו, שיום השריפה הוגדר כאחד הימים החמים ביותר בשנה ונאסר בו על ידי נציב כבאות אש להדליק מדורות. בעקבות השריפה, היתמר ענן שחור וסמיך באזור למשך שעות ארוכות, במהלכו השתחררו חומרים כימיים מסוכנים לאוויר. קטע הכביש המוביל לחלק מבתי המבקשים והתושבים נסגר על ידי המשטרה, באזור פעלו צוותי כיבוי ו-6 תושבים פונו לבית החולים כתוצאה משאיפת עשן.

5.לטענת המבקשים, השריפה גרמה קשיי נשימה להם, לתושבי האזור ולעוברים במקום. נטען, כי חברי הקבוצה המיוצגת נקלעו למצוקה כתוצאה מהשריפה, מהעשן ומהריחות העזים ששררו באזור, וחשו מועקה נפשית, לחץ וחרדה. על מנת להימנע משאיפת חומרים מסוכנים ועל מנת להשיג הקלה מתחושות אלה נאלצו חלק מחברי הקבוצה להסתגר בבתיהם או לעזוב את הכפר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ