ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
18176-09-15
19/07/2017
|
בפני השופט:
מגן אלטוביה
|
- נגד - |
המבקשת::
אקסלנס נשואה גמל בע"מ עו"ד חגית בלייברג ואיגור גילביץ
|
המשיב::
דולב דדון עו"ד איל גולדנברג
|
החלטה |
לפני בקשה להצהיר כי "קיים השתק פלוגתא והשתק עילה בכל הנוגע לפרשנותו של הדין החל בהליך דנא".
רקע
בשנים 2010 – 2014 ניהל המשיב אצל המבקשת את קופות התגמולים, הפיצויים וקרנות ההשתלמות שלו במסלולי השקעה שונים. בתקופה האמורה ביצע המשיב מעבר ממסלול השקעה אחד למסלול השקעה אחר, ולטענתו במעבר בין מסלולי ההשקעה לא זוכה ברווחים שהיו לו ביומיים שקדמו למעבר, ועל כך הוא מלין בתביעתו ובבקשה לאישור תביעה ייצוגית כאן.
בשנת 2013 ניהל המשיב כספי קרן השתלמות אצל אלטשולר שחם גמל ופנסיה בע"מ, וגם שם ביצע המשיב מעבר ממסלול השקעה אחד למסלול השקעה אחר. לטענת המשיב במעבר בין מסלולי ההשקעה לא זוכה ברווחים שהיו לו ביומיים שקדמו למעבר, ועל כך הלין בתביעה ובבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי כאן (ת"צ 18096-09-15) (להלן: "תביעת אלטשולר").
במסגרת הדיון בתביעת אלטשולר דנה כבוד השופטת ד' קרת – מאיר, בפרשנותה של תקנה 41י לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), התשכ"ד – 1964 (להלן: "תקנות הניהול"), שזו לשונה:
"חלקו של עמית ברווחי הקופה
הרווחים הנצברים בקופה מדי יום עסקים, כפי שהתקבלו מחישוב ערכם של נכס הקופה כאמור בתקנה 41ו ולאחר ניכוי דמי הניהול, ייזקפו לזכות העמיתים ליום העסקים האחרון של כל חודש, ולגבי עמית המושך או מעביר כספים מהקופה – במועד החישוב שקדם למועד שבו התקבלו הכספים בידי העמית או למועד שבו הועברו; לעניין זה, יראו כל מסלול השקעה בקופת גמל מסלולית כאילו היה קופה נפרדת".
בהחלטה שנדונה בתביעת אלטשולר, נקבע (ע' 12 ש' 4):
"מעמדה זו עולה כי הפרשנות הנכונה של התקנה היא כי יש לזקוף לזכות העמית את כספי התשואה על כספו, כפי שאלו הושגו עד למועד החישוב שקדם למועד העברתם, ולא כפי שאלו הושגו עד למועד העברת הכספים.
...
לאור האמור, טענות המבקש בדבר פרשנותה של תקנה 41י נדחית ובהתאם, נדחות כלל עילות התביעה הנסמכות על פרשנות זו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת