ביום 1.11.11 פנו המבקשים בתובענה ובבקשה לאשרה כייצוגית (להלן – בקשת האישור), בטענה לליקויים באיסוף ובהסעת נוסעים בקווי האוטובוס שמפעילה המשיבה (להלן – אגד). ליקויים אלה באו לידי ביטוי, על פי הנטען בבקשת האישור, באי איסוף סדרתי של נוסעים מתחנת האוטובוס המצויה במחלף הראל במבשרת ציון (להלן – תחנת הראל), שתוצאתו היא איחור אפקטיבי סדרתי באיסוף נוסעים מתחנה זו; וכן באיסוף נוסעים בעמידה בקווים ישירים ובקווים ארוכים, וזאת בניגוד להתחייבויות שניתנו בעניין בפני בית המשפט העליון בבג"ץ 1527/06.
בתשובתה לבקשת האישור טענה אגד, כי התנאים להפעלת קווי השירות נקבעים בידי משרד התחבורה, ואילו אגד רק מיישמת את החלטותיו. לפיכך נטען, גם לו היו מוכיחים המבקשים טענותיהם באשר לקיומם של ליקויים כאלה ואחרים באיסוף ובהסעת נוסעים, מוטלת האחריות בעניין על משרד התחבורה, כגורם המכתיב את המדיניות הנוהגת. לכן סברה אגד, כי יש לצרף את משרד התחבורה כצד להליך. בהחלטה מיום 2.8.13 נקבע, כי אף שאין מקום להורות על צירוף משרד התחבורה כצד להליך, עמדתו תתבקש ביחס לעניינים שונים, שכן הדבר נחוץ כדי להכריע ביעילות ובשלמות בבקשת האישור. בקשת רשות ערעור שהוגשה ביחס להחלטה זו, נדחתה בהחלטת בית המשפט העליון מיום 17.12.13 (רע"א 6723/13).
בין לבין, בהמצלת בית המשפט ובהסכמת הצדדים, נערכה בדיקה בידי מומחה מוסכם של המצב הקיים בקווי האוטובוס העוברים בתחנת הראל ונזכרים בבקשה, והתקבלו תוצאות הבדיקה.
אחר הדברים האלה פנו הצדדים להליך גישור בפני כב' השופטת (בדימוס) א' אפעל-גבאי. בהמלצת כב' המגשרת ובית המשפט, הצטרף להליך הגישור גם נציג מטעם משרד התחבורה. במסגרת הגישור הושגו בין הצדדים, באישורו של משרד התחבורה, ההסכמות שלהלן:
א.בימי ראשון בבוקר תצאנה מתחנת הראל, בין השעות 07:00 ל- 08:30, שתי נסיעות ייעודיות בחלופה לקו 480. בשלב הראשון יינתן השירות למשך ארבעה חודשים, ובתנאי סף של 30 נוסעים, כשספירות הנוסעים יבוצעו באופן המפורט בסעיף 4 בבקשת ההסתלקות. בחלוף ארבעה חודשים תיבחן יעילות הנסיעות והצורך להמשיך ולהפעילן, ואם מספר הנוסעים הממוצע בהן יהיה נמוך מ-30, יהא רשאי משרד התחבורה להחליט על ביטולן. הוסכם, כי אגד תפעל לפרסום דבר הוספת שירות האוטובוסים הייעודיים לנוסעי תחנת הראל.
ב.שתי נסיעות בקו 480 היוצאות משכונות בירושלים בשעות הבוקר ועוצרות בתחנת הראל, שייבחרו על-ידי משרד התחבורה, לא יעצרו במחלף הראל וידלגו על התחנה.
הצדדים המעורבים בגישור הסכימו, כי עם הוספת האוטובוסים הייעודיים, אשר תחנת המוצא שלהם תהא תחנת הראל (סעיף א'), מתייתרת כניסת האוטובוסים הנזכרים בסעיף ב' לעיל, שכן ממילא כאשר אלה מגיעים למחלף הראל, קיבולת המקומות שבהם נמוכה.
לדברי המבקשים, בנוסף להסכמות הצדדים לגישור, מבדיקה שנערכה מחודש נובמבר 2013 באמצעות בודק שמונה על-ידי בית המשפט עולה, כי חל שיפור ניכר ברמת השירות שניתן לנוסעי תחנת הראל. שיפור זה מתבטא, לדידם, בעניינים הבאים:
א. גידול של כ-20% בתדירות נסיעות האוטובוסים בקו 480 מתחנת הראל בימי ראשון, וכן גידול של 10% בתדירות קווים 962 ו-448.
ב.שינוי במסלול קו 100 כך שהוא עוצר במחלף הראל. שיפור זה מספק פתרון משמעותי לחלק ניכר מנוסעי תחנת הראל לכיוון תל-אביב ומוריד את העומס על קווים 480 ו-405.