אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' נחום ואח'

מדינת ישראל נ' נחום ואח'

תאריך פרסום : 16/01/2018 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום כפר סבא
57055-02-14
19/10/2015
בפני השופט:
עמית פרייז

- נגד -
מבקשים/ נאשמים 1-2:
1. יוסף נחום
2. רון נחום

עו"ד אברהם לנדשטיין
משיבה/מאשימה:
מדינת ישראל ע"י פמ"מ
החלטה
 

 

לפניי בקשה להפרדת כתב האישום בין נאשמים 1 ו-2 בהתאם לסעיף 88 לחסד"פ.

 

כנגד הנאשמים, אב ובנו, הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של מעשה פזיזות ורשלנות, עיסוק בעבודת גז, ניהול עסק טעון רישוי ללא רישיון עסק וגרימת שריפה ברשלנות. נאשם 1 מואשם בנוסף בהתקנת מתקן גז.

 

לטענת ב"כ הנאשמים, הגשת כתב אישום אחד כנגד שני הנאשמים מהווה ניסיון לעקיפת סעיף 4 לפקודת הראיות. לעניין זה הפנה ב"כ הנאשם לע"פ 228/87 כרמי נ' מדינת ישראל (להלן: "עניין כרמי"), במסגרתו נדון ערעורם של אב ובת אשר הואשמו באותו כתב אישום ובית המשפט המחוזי דחה את בקשתם להפרדת האישומים. בפס"ד נקבע כי סירובו של ביהמ"ש המחוזי להפריד את כתב האישום סיכל את מטרת סעיף 4 לפקודת הראיות. חרף זאת הרשעת האב נותרה על כנה מפני שביהמ"ש המחוזי קבע כי ניתן להרשיע את הנאשם ללא הודעות הבת, וכי חזקה על בית המשפט המחוזי ששקל את חומר הראיות תוך התעלמות מהודעות הבת.

 

בסעיפים 87-88 לחסד"פ מוסדר נושא איחוד אישומים ונאשמים והפרדתם:

 

"87. מותר להאשים בכתב אישום אחד כמה נאשמים אם כל אחד מהם היה צד לעבירות שבכתב האישום או לאחת מהן, בין כשותף ובין בדרך אחרת, או אם האישום הוא בשל סדרת מעשים הקשורים זה לזה שהם מהווים פרשה אחת; אולם אין באי-צירופו של צד אחד לעבירה מניעה לשפיטתו של צד אחר.

 

88. בית המשפט רשאי, בכל שלב שלפני הכרעת הדין, לצוות על הפרדת המשפט באישום פלוני שנכלל בכתב האישום, או על הפרדת משפטו של נאשם פלוני שהואשם עם אחרים".

 

סעיף 4 לפקודת הראיות קובע כי הורה וילד אינם כשרים להעיד האחד כנגד השני:

 

"4. במשפט פלילי אין הורה וילד כשרים להעיד האחד לחובת משנהו, ואין כופים אחד מהם להעיד לחובת אדם המואשם יחד עם משנהו בכתב-אישום אחד".

 

מן הפסיקה עולה כי דרך המלך היא צירוף נאשמים מכוח סעיף 87 לחסד"פ כאשר דנים במעשים, המיוחסים לנאשמים, והקשורים זה לזה עד שהם מהווים מסכת אחת. איחוד הנאשמים תורם למשפט משני היבטים עיקריים. ההיבט הראשון הוא חיסכון בזמן שיפוטי עקב מניעת שמיעה כפולה של עדים וראיות, וההיבט השני הוא קידום הצדק במסגרת הכרעת דין אחת בנוגע לראיות ומהימנותן, העומדות לבחינת בית המשפט, מתוך ראיית התמונה בשלמותה, חלף האפשרות הבעייתית של הכרעות דין סותרות במשפטים שונים. השיקולים הנ"ל תקפים גם כאשר מגישים כתב אישום אחד כנגד הורה וילדו (בג"ץ 4451/04 יוסף קסטוריאנו נ' ח. כוחן (להלן: בג"ץ קסטוריאנו), ת"פ (מחוזי- ת"א) 8256-05-11 מדינת ישראל נ' קדץ ואח'.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ