אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 42657-08-14 מדינת ישראל נ' נחום

ת"פ 42657-08-14 מדינת ישראל נ' נחום

תאריך פרסום : 14/07/2015 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
42657-08-14
08/07/2015
בפני השופט:
ד"ר שאול אבינור

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד עומר סגל
נאשם:
רון נחום
עו"ד יעל פינקלמן ניסן
גזר דין
 

 

א.רקע כללי:

  1. הנאשם הורשע לפניי, לאחר שמיעת ראיות, בביצוע עבירה של היזק לרכוש במזיד, לפי הוראות סעיף 452 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין), ושתי עבירות של הפרת הוראה חוקית, לפי הוראות סעיף 287(א) לחוק העונשין. הנאשם זוכה מהעבירה של איומים, לפי הוראות סעיף 192 לחוק העונשין.

  2. פרטי האירועים נקבעו בהכרעת הדין, והמעיין יעיין שם. בתמצית ולצורכי גזר הדין בלבד יצוין כי מדובר בעבירות שרקען הוא סכסוך שנפל בין הנאשם לבין המתלונן, המחזיק בקיוסק בסמיכות למקום מגוריו של הנאשם. הקיוסק שייך למתלונן הגם שבנו, ששמו בן, מנהל אותו. הנאשם עבד בקיוסק תקופה קצרה, של פחות מחודש ימים. לאחר שהפסיק לעבוד, פנה הנאשם לבן על מנת לקבל את השכר המגיע לו, לטענתו, בגין עבודתו. בין הנאשם לבין בן התפתחו חילופי דברים, על רקע סירובו של בן לשלם כסף לנאשם.

  3. על פי עובדות האישום הראשון שבכתב האישום (המתוקן), ביום 24.8.14, בשעות הלילה המוקדמות, מרח הנאשם צואה של כלב על דלת הקיוסק. לאחר מכן, בשעה 17:27 או בסמוך לכך, עבר הנאשם ליד הקיוסק. לאחר דין ודברים בין הנאשם לבין בן, תקף בן את הנאשם באגרופים ובבעיטות. הנאשם עזב את המקום אך לאחר חלוף 16 דקות בקירוב שב למקום וגרם היזק בזדון לרכוש המתלונן, בכך שזרק בקבוק לחלון ראווה של הקיוסק וניפץ אותו. בתגובה למעשיו אלה של הנאשם שב בן ותקף את הנאשם בשנית, הפעם באמצעות מוט מתכת.

  4. על פי עובדות האישום השני, על רקע עובדות האישום הראשון שוחרר הנאשם, ביום 25.8.14 בשעה 19:00, על ידי קצין חקירות, למעצר בית בדירתו, למשך תקופה של שלושה ימים. ואולם, ביום 26.8.14, בשעה 09:30 או בסמוך לכך, הפר הנאשם את ההוראה החוקית בכך שלא שהה בדירתו אלא הגיע לקיוסק. בקיוסק איים הנאשם על המתלונן בפגיעה שלא כדין ברכושו, בכך שאמר לו: "תן לי 3,000 ₪ ולא אשבור לך את החנות", בכוונה להפחידו או להקניטו. המתלונן, אשר חשש מהנאשם, ביקש לחזור אליו למחרת היום, ובינתיים הודיע למשטרה על איומיו של הנאשם. ביום 27.8.14, בשעה 09:40 או בסמוך לכך, הפר הנאשם את ההוראה החוקית פעם נוספת בכך שהגיע לקיוסק. בקיוסק פגש הנאשם את המתלונן, וזה האחרון מסר לו 3,000 ₪.

  5. כאמור, הנאשם הורשע בעבירות בהן הוא הואשם בכתב האישום, למעט עבירת האיומים. יחד עם זאת יש לציין, כי בנסיבות המקרה דנא עבירת האיומים היתה העבירה החמורה מבין העבירות בהן הואשם הנאשם בכתב האישום המתוקן. זאת ועוד, כתב האישום המתוקן עצמו היווה תיקון משמעותי לקולה ביחס לכתב האישום המקורי. בכתב האישום המקורי הואשם הנאשם בעבירות נוספות, בשני האישומים.

  6. במיוחד ראוי לציין את העבירות של תקיפה ואיומים כלפי בן, אשר נכללו באישום הראשון בכתב האישום המקורי. מחיקתן של עובדות אלה נתבקשה על ידי המאשימה עובר לשמיעת הראיות, וזאת, כפי שהבהיר ב"כ המאשימה, נוכח עיון נוסף בחומר הראיות. בהקשר זה יוטעם כי האירועים מושא האישום הראשון צולמו במצלמות אבטחה, ובצילומים אלה ניתן לראות כי הנאשם הוא זה שלכאורה הותקף נמרצות על ידי בן. נגד בן אף הוגש כתב אישום (ת.פ. 42668-08-14) התלוי ועומד בבית משפט זה. בן הואשם בתקיפת המתלונן, בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש.

  7. מסירת סכום הכסף בסך 3,000 ₪ ביום 27.8.14, על ידי המתלונן לנאשם, נעשתה כאמור לאחר שהמתלונן הגיש תלונה במשטרה ותוך שהמתלונן מקליט את הנאשם בתיאום עם המשטרה (להלן גם – תרגיל החקירה). לאחר שסכום הכסף נמסר לנאשם הוא נעצר על ידי המשטרה וסכום הכסף הנ"ל נתפס (להלן גם – הכסף התפוס).

     

    ב.הראיות לקביעת העונש ותמצית טיעוני ב"כ הצדדים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ