אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"פ 23067-03-12 מדינת ישראל נ' האחים י.ד. כהן חברה לבנין בע"מ ואח'

ת"פ 23067-03-12 מדינת ישראל נ' האחים י.ד. כהן חברה לבנין בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 29/06/2015 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
23067-03-12
21/06/2015
בפני השופט:
אורן שגב

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל
עו"ד אייל נון
הנאשמים:
1. האחים י.ד. כהן חברה לבנין בע"מ
2. ישועה כהן
3. רחמים נבט

עו"ד שי גרנות ואח'
החלטה

 

כללי

  1. כנגד הנאשמים הוגש כתב אישום, הכולל ארבעה אישומים בגין עבירות שונות על חוק עובדים זרים (איסור העסקה שלא כדין והבטחת תנאים הוגנים), התשנ"א-1991 (להלן – "חוק עובדים זרים") . העבירות מיוחסות לנאשמת 1 ואילו לנאשמים 2 ו- 3 מיוחסת עבירה של הפרת חובת פיקוח.

  2. בבקשה שבפניי עותרים הנאשמים להורות על ביטול כתב האישום כנגדם, מחמת התיישנות ומחמת הגנה מן הצדק.

     

    אקדים אחרית  לראשית ואציין, כי דין הבקשה להתקבל. להלן טעמיי.

     

    טענות הנאשמים

  3. לטענת הנאשמים, העבירות המיוחסות להם בכתב האישום התרחשו לכאורה ביום 16.05.04. כתב האישום הוגש כ- 8 שנים לאחר מכן, מבלי שארע אירוע מנתק. לפיכך, משתקופת ההתיישנות הנה 5 שנים בלבד, דין כתב האישום להתבטל מחמת התיישנות. עוד טוענים הם, כי הקנס, שהוטל עליהם, ואשר בגינו ביקשו להישפט, הושת עליהם ביום 12.02.07, ואילו כתב האישום הוגש כנגדם רק ביום 15.03.12, היינו, יותר מחמש שנים לאחר מכן.

     

  4. לחילופין, טוענים הנאשמים, כי דין כתב האישום כנגדם להתבטל מחמת העובדה שהוגש בשיהוי ניכר של 8 שנים ממועד התרחשות העבירה לכאורה.

  5. כחיזוק לטענתם, מסתמכים הנאשמים על הנחית היועמ"ש מס' 4.1202, בה נקבע כי על תובע להגיש כתב אישום בעבירות מסוג עוון תוך 12 חודשים ממועד ביצוע העבירה, וזאת על מנת למנוע עיוות דין מהנאשמים, וכן מבחינה ראייתית, לאפשר לנאשם להתגונן כראוי בפני טענות המאשימה.

  6. בשל חלוף הזמן הרב עד להגשת כתב האישום, נגרם לנאשם נזק ראייתי גדול וקיים כיום קושי להביא ראיות מטעמם על מנת להוכיח את הגנתם, לרבות הבאת העובדים הזרים נשוא כתב האישום, אשר אינם בארץ מזה זמן רב. בנוסף, ביחס לחלק מהאישומים קיים מעשה בית דין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ