ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
20140-07-14
10/03/2015
|
בפני השופטת:
אליאנא דניאלי
|
- נגד - |
המאשימה:
רשות המיסים היחידה המשפטית אזור מרכז ותיקים מיוחדים
|
הנאשמים:
1. אברהם חיים טובול 2. דניאל גיטלמן
|
גזר דין |
רקע
1.הנאשם הורשע על פי הודאתו, בשני כתבי אישום נפרדים אשר הוגשו נגדו. בהתאם לכתב האישום המתוקן הורשע הנאשם בביצוע עבירות של הברחת טובין, בניגוד לסעיף 211(א)(1) ביחד עם סעיף 218 לפקודת המכס [נוסח חדש], תשי"ז-1957 (להלן: "הפקודה"), החזקת טובין מוברחים ללא הצדק כדין, בניגוד לסעיף 211(א)(2) ביחד עם סעיף 218 לפקודה, עשיית מעשה כדי להתחמק מתשלום מס קנייה, בניגוד לסעיף 22(א)(5) לחוק מס קנייה (טובין ושירותים), התשי"ב-1952 (להלן: "חוק מס קנייה"), ומסירת ידיעה לא נכונה או לא מדויקת בלא הסבר סביר, בניגוד לסעיף 117(א)(3) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975. בהתאם לכתב האישום השני הורשע הנאשם במעבר ב"מסלול הירוק", בניגוד לתקנה 42 ביחד עם תקנה 30 לתקנות המכס, התשכ"ו- 1965 וסעיף 30 א לפקודה.
2.בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, שימש הנאשם כבלדר לצורך הברחת סיגריות והפצתן, דרך נמל התעופה בן-גוריון. ביום 7.7.14 שב הנאשם ארצה בטיסה, בהביאו עימו ב-2 מזוודות לא פחות מ- 1,500 חפיסות סיגריות ארוזות ב"פאקטים". מזוודה נוספת שנרשמה ע"ש הנאשם הוברחה על-ידי בלדרית אחרת, ובה 750 חפיסות סיגריות ארוזות ב"פאקטים". הנאשם פעל במסגרת רשת אשר הופעלה על פי הנטען על ידי נאשם שעניינו טרם הסתיים, ואשר כללה באותה טיסה שלוש בלדריות תושבות חוץ. בטיסה הוברחו 2510 חפיסות סיגריות ב-4 מזוודות, תוך השתמטות מתשלומי מיסי ייבוא ומע"מ בסכום כולל של 54,050 ₪ .
בהתאם לעובדות ת"פ 48960-09-14, אשר אף בו הודה הנאשם, בתאריך 14.2.14 חזר הנאשם מחו"ל כשהוא נושא עמו 82 "פאקטים" של סיגריות, ובכל פאקט 200 סיגריות. הנאשם עבר דרך ה"מסלול הירוק" בנמל התעופה, ובכך הצהיר כי המטען מכיל טובין פטורי מס בלבד. במעשיו אלו התחמק מתשלום מס קנייה בסך 14,071 ₪ ומתשלום מע"מ בסך 3,035 ₪.
טיעוני הצדדים לעונש
3.ב"כ המאשימה טענה כי במעשיו פגע הנאשם בקופת משלם המיסים וביבואנים הפועלים על פי החוק. נטען כי הנאשם הבריח 333 פאקטים בסך הכל, כמות מסחרית אשר יש בה כדי להצדיק החמרה משמעותית בעונש. כן נטען כי עסקינן בשני מקרים נפרדים של הברחה, בהפרש של 5 חודשים זה מזה, וכי מעשיו של הנאשם מלמדים כי חרף העובדה שנתפס בפעם הראשונה בהבריחו 82 פאקטים, הוא לא נרתע ובעזות מצח שב והבריח פעם נוספת, כמות גדולה יותר, בת 251 פאקטים, ובסך הכל התחמק הנאשם מתשלום מס בסך של כ- 71,000 ₪. נטען כי מעשיו מלמדים כי אין לו מורא מרשויות החוק.
עוד נטען, כי עבירות המס הפכו בשנים האחרונות לרעה חולה בחברה, וכי בהתאם להלכה אין ליתן משקל משמעותי לנסיבותיו האישיות של הנאשם ולמצבו הכלכלי.
לפיכך, נטען כי מתחם העונש הראוי באשר לעבירות בכתב האישום המתוקן, הינו 4-18 חודשי מאסר בפועל, מע"ת, קנס והתחייבות, בעוד מתחם העונש הראוי בכתב האישום שצורף, הינו מ-4 חודשי מע"ת ועד 2 חודשי מאסר בפועל, מע"ת, קנס והתחייבות.
נוכח כך שמדובר בשני אירועים נפרדים, וכי תסקיר שירות המבחן המליץ על הטלת עונש מוחשי מאחר והנאשם אינו מפנים את החומרה שבמעשיו, עתרה המאשימה להשתת 4-6 חודשי מאסר אשר יכול וירוצו בעבודות שירות, מע"ת לתקופה של למעלה מ-6 חודשים, קנס בגובה 15,000-20,000 ₪ והתחייבות.
4.ב"כ הנאשם טען כי מדובר באדם נורמטיבי בן 23, וכי יש ליתן משקל להיותו של הנאשם כמעט בגיר קטין כדבריו, גיל המשפיע על שיקול דעתו. כן נטען כי הנאשם גדל במצוקה כלכלית, וכי בעבור המעשים שביצע קיבל אך סכום של 1500 ₪. ב"כ הנאשם טען כי כתב האישום המתוקן שונה מכתב האישום המקורי באופן מהותי הן מבחינת העבירות שבו, הן מבחינת הגדרת תפקידו של הנאשם במערך, והן בכמויות הסיגריות, כאשר תחילה הוגדר הנאשם כ"ראש צוות בלדרים", ובסופו של יום הוגדר כבלדר בלבד. כן נטען כי מאחר שהסיגריות נתפסו, נגרם נזק רעיוני בלבד לקופת המדינה, ולא נזק קונקרטי. ב"כ הנאשם הוסיף כי יש ליתן גם משקל לעובדה שכנגד הבלדריות האחרות שנתפסו, תושבות חוץ, לא הוגש כתב אישום.
נטען כי הנאשם לקח אחריות על מעשיו וחסך מזמנו של בית המשפט, וכי אין ביכולתו הכלכלית לעמוד בתשלום קנס משמעותי.
כן נטען, בהסתמך על פסיקה שהוצגה, כי מתחם העונש ההולם הינו מאסר מותנה וקנס, וכי שירות המבחן חרג מסמכותו בהמליצו על ענישה לריצוי בעבודות שירות, נוכח סירובו של הנאשם לבצע של"צ. ב"כ הנאשם הוסיף כי בניגוד לאמור בתסקיר, הנאשם מבין ומפנים את הפסול והחומרה שבמעשיו, ועתר נוכח המתואר לעיל להסתפק במאסר מותנה ובקנס כספי מתון.