חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"פ 2010-03-14 מדינת ישראל נ' רדזילביץ'(עציר)

תאריך פרסום : 20/01/2015 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רחובות
2010-03-14
02/11/2014
בפני השופטת:
אפרת פינק

- נגד -
המבקש:
ולדיסלב רדזילביץ' (עציר)
המשיבה:
מדינת ישראל
החלטה
 

 

הבקשה דנן היא בקשה לעיון בחומר חקירה.

 

מבוא וטענות הצדדים

  1. נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "חוק העונשין") וכן עבירה של הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין.

  2. כתב האישום מייחס לנאשם, כי בהיותו נתון להשפעת אלכוהול, קילל את השוטר אלכנסנדר שטרן והתנגד לעיכובו. בהמשך לכך, ניסה השוטר שטרן לעצרו, כאשר הנאשם מסרב לכך. לאור האמור, עשה השוטר שטרן שימוש בגז פלפל נגד הנאשם. לאחר שנעצר, ובהיותו בניידת המשטרה, איים הנאשם על השוטר שטרן.

  3. הנאשם מבקש לעיין בגליונות הרישום הפלילי והמשמעתי של השוטר שטרן, לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח חדש], התשמ"ב – 1982 (להלן – "חוק סדר הדין הפלילי").

  4. לטענת בא כוח הנאשם גליונות הרישום הפלילי והמשמעתי נדרשים, לצורך ערעור מהימנותו של העד שטרן. עוד טען, כי השוטר שטרן "נטפל" אליו ללא כל סיבה ושטרן הוא שעשה שימוש באלימות כנגדו. לדבריו, השוטר שטרן ידוע בעיר רחובות כמי ש"נטפל" לאנשים ועושה דרך קבע שימוש באלימות, כאשר: "אנו יודעים שיש חקירות מח"ש ותלונות נגדו". עוד טען, כי לפי הפסיקה, ומשום שמדובר בתיק מהימנות, יש מקום להעמיד את המבוקש לעיונו, כאשר הזכות לפרטיות של שוטר נסוגה מפני הזכות להליך הוגן של הנאשם.

  5. בתגובה טענה באת כוח התביעה, כי הפסיקה אינה מכירה בעיון ברישום פלילי או משמעתי של שוטר, וכי דווקא כאשר מדובר בשוטר יש מקום להגן במיוחד על פרטיותו על מנת שלא יחשוש מביצוע תפקידו כראוי. עוד טענה, כי בתיק דנן אין כל רלוונטיות לגליונות הרישום הפלילי והמשמעתי של השוטר. מכל מקום, ציינה באת כוח התביעה, כי אין כל בסיס לטענות שיוחסו לשוטר שטרן.

     

    דיון והכרעה

  6. המבחן העיקרי להחלטה אם חומר הוא בגדר חומר חקירה, לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי, הוא מבחן הרלוונטיות. חומר חקירה הוא כל חומר שעשוי להיות רלוונטי לבירור האשמה, בין שהוא עומד בתמיכה לגרסת התביעה, ובין בסתירה לה. חומר חקירה כולל ראיות השייכות לפריפריה של האישום. יחד עם זאת, ככל החומר אינו נכלל מלכתחילה בגדר חומר החקירה, על נאשם להצביע על רלוונטיות קונקרטית של החומר המבוקש להגנתו (בג"צ 233/85 אל הוזייל נ' משטרת ישראל (6.11.85); בג"צ 1885/91 צוברי נ' פרקליטות מחוז תל-אביב, פ"ד מה(3) 630, 634 (12.6.91)).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ