ת"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
|
17520-03-14
21/12/2014
|
בפני השופטת:
שירלי רנר
|
- נגד - |
מאשימה:
מדינת ישראל עו"ד ויטלי ברזך עו"ד מירה מטאנס מפרקליטות מחוז ירושלים
|
נאשם:
אשרף אבו אלהווה עו"ד דוד ברהום
|
הכרעת דין |
כתב אישום
1. כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נשיאת נשק לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – החוק).
על פי כתב האישום ביום 28.2.14 נסע הנאשם ברכבו בשדרות השלום באבו גוש לכוון מחלף עין חמד. אותה עת התמקם בניידת במחלף עין חמד השוטר אברהם בן דוד. לאחר שהנאשם חלף עם רכבו על פני השוטר, נסע אחריו השוטר מספר מטרים ואז עקף את הרכב וחסם את דרכו של הנאשם. בחיפוש ברכב מצא השוטר תת מקלע מאולתר, מחסנית ושמונה כדורים 9 מ"מ אשר היו מוסלקים מתחת המושב האחורי של הרכב.
יריעת המחלוקת
2. המחלוקת מתמקדת בשניים: האחד, חוקיות החיפוש שנערך ברכבו של הנאשם. השני, מודעותו ושליטתו של הנאשם על הנשק שנתפס.
חוקיות החיפוש
טענות הצדדים
3. לטענת ב"כ המאשימה מדובר בחיפוש שנערך בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל באותו היום ומידע כאמור מבסס חשד סביר לחיפוש. על כן החיפוש הוא חוקי והראיה קבילה.
לטענת ב"כ הנאשם המחוקק הבחין בין קיומו של חשד סביר המאפשר חיפוש על פני הגוף לבין חשד סביר המאפשר חיפוש ברכב או בחצרים. לטענתו, בנסיבות המקרה הנוכחי לא הוכיחה המדינה קיומו של חשד סביר להחזקת הנשק ברכב וקיימות ראיות לכך שהיה חשד סביר דווקא להחזקת הנשק על גופו של הנאשם. בעניין זה מפנה ב"כ הנאשם לכך שכאשר נשאל השוטר אבי בן דוד האם ערך את החיפוש ברכב בעקבות מידע מודיעיני שקיבל הוא סירב לענות בהנחיית הפרקליטה וזאת לאור תעודת החיסיון שבתיק. לטענת ב"כ הנאשם המשמעות הראייתית היא כי לא הונחה תשתית ראייתית לקיומו של חשד סביר להימצאות הנשק ברכב דווקא. מוסיף וטוען ב"כ הנאשם כי מהתנהלותו של השוטר בן דוד עת עצר את הנאשם, אזק אותו ונטרל אותו על הארץ עולה כי החשד היה שהנאשם עצמו החזיק נשק חם. גם החיפוש שנערך ברכב כשהגיעה תגבורת, היה לא ממוקד והחל בחלקו הקדמי של הרכב ואף לא נאמר לשוטרת שנכחה בחיפוש כי מטרתו איתור נשק. מכיוון שלא היה חשד סביר להחזקת נשק ברכב, היה לטענתו החיפוש לא חוקי ודין הראיה להיפסל.
הכרעה
4. הוראת סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש)[נוסח חדש], תשכ"ט-1969 קובעת כי:
שוטר רשאי, בלא צו חיפוש, להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם –
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת