חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רצף מרצפות בע"מ נ' סלע אספקת מוצרי בטון ואנרגיה בע"מ

תאריך פרסום : 06/08/2018 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום באר שבע
41761-07-18
02/08/2018
בפני הרשמת הבכירה:
מיטל חלפון - נזריאן

- נגד -
הנתבעת:
רצף מרצפות בע"מ
תובעת:
סלע אספקת מוצרי בטון ואנרגיה בע"מ
החלטה
 

בתיק זה הוגשה התנגדות לביצוע שטר אשר עתידה לידון בדיון הקבוע בפני כב' הרשם הבכיר אורי הדר ביום 04.03.19. מבקשת ההתנגדות היא הנתבעת ואילו המשיבה היא התובעת. לשם נוחות הדיון יקראו הצדדים הנתבעת והתובעת בהתאמה.

מעת שההתנגדות הועברה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט, הגישה הנתבעת לבית המשפט בקשה לביטול עיקולים שהוטלו במסגרת תיק ההוצאה לפועל.

יצוין כי הסעד ניתן מתחילה בהתאם לחוק ההוצאה לפועל, אולם, הבקשה לביטולו הוגשה לפני ערכאה הנשלטת על ידי תקנות סדר הדין האזרחי ועל כן הבקשה תידון בכפוף לתקנות סדר הדין האזרחי ובהתאם להוראות המצויות בהן, כדי להחיל על המבקשת את מכלול ההגנות שמקנות לה התקנות (ראו: רע"א 7815/09 אופיר יונתן דוד נ' אקסלנס נשואה שירותי בורסה בע"מ (3.11.09).

יוער כי בבקשה לביטול עיקול, בית המשפט בוחן הבקשה להטלת עיקול מלכתחילה כאשר הנטל על מבקש העיקול להוכיח את בקשתו, קרי, על המשיבה.

תקנה 362 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") מורה כך:

"הוגשה בקשה למתן סעד זמני במסגרת תובענה, רשאי בית המשפט ליתן את הסעד המבוקש, אם שוכנע, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה ובקיום התנאים המפורטים בהוראות המיוחדות בפרק זה, הנוגעים לסעד הזמני המבוקש".

בשלב זה, אין בית המשפט נדרש לקבוע מסמרות ולהכריע מי מהצדדים צודק אלא לבחון האם הועלו שאלות ממשיות הראויות להכרעה ודי בכך כדי לבסס קיומה של עילת תביעה. לעניין זה יפים דברי כב' השופט הנדל ברע"א 1379/16 מראון נופי נ' סאמי נופי (3.4.16) (להלן: "עניין נופי"):

" בבחינה זו די אם הוכח "שהתביעה אינה טרדנית, וקיימת שאלה רצינית שיש לדון בה" (יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי 616 (1995); ראו גם: רע"א 2430/91 טיב טירת צבי, שותפות רשומה מקיבוץ טירת צבי, עמק בית שאן נ' דליקטיב הקניון, פ"ד מה(4) 225, 228 (1991)). משמע "בשלב זה של בקשה לסעד זמני, אין צורך לפסוק באורח סופי בדבר צדקתו של מי מן הצדדים" (רע"א 7139/96 טריגוב נ' "טפחות" בנק למשכנתאות לישראל בע"מ, פ"ד נא(2) 661, 666 (1997)) ודי בכך שבטיעון המבקשים יש "כדי להעלות שאלות ממשיות הראויות לדיון והכרעה" (שם)".

בנוסף לקיומה של עילת תביעה, על בית המשפט לשקול את הנזק שייגרם לתובעת אם לא יינתן הסעד הזמני לעומת הנזק שייגרם לנתבעת אם יינתן הסעד הזמני וכן נזק שעלול להיגרם למחזיק או לאדם אחר וזאת, תוך התחשבות בשיקולים של תום לב ומידתיות.

כמו כן, ביחס לעיקול זמני יש לבחון, לפי תקנה 374 לתקנות, את יסוד ההכבדה וכן האם קיים חשש סביר שאי מתן הצו יכביד על ביצוע פסק הדין. בעניין נופי נאמר כי :

"יסוד ההכבדה "נבחן על רקע נסיבותיו הפרטניות של כל מקרה תוך התחשבות, בין היתר, בסכום התביעה, ביכולתו הכלכלית של הנתבע ובחשש, אם אכן קיים כזה, מפני הברחת נכסים מצידו" (רע"א 10076/07 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ' ICC Industries Lnc (28.11.2007); ראו גם: רע"א 8420/96 מרגליות נ' משכן בנק הפועלים למשכנתאות, פ"ד נא(3) 789, 800 (1997); רע"א 7513/06 גב ארי פיתוח והשקעות בע"מ נ' גייר (29.1.2007))."

לאחר שעיינתי בבקשה, ובתגובה לבקשה וכן שמעתי את טענות הצדדים בדיון שנערך בפניי היום בו עמדה התובעת על הותרת העיקולים על כנם ואילו הנתבעת עתרה לביטולם, באתי לכלל מסקנה כי יש לבטל העיקולים וכך אני מורה.

ביחס לעילת תביעה, המדובר בתביעה שטרית שהוגשה לביצוע בהוצאה לפועל ומשטרם נתבררו טענות ההגנה לגופן וטרם ניתנה רשות להגן, ומבלי לקבוע מסמרות בעניין, מצאתי כי בשלב זה ישנן ראיות לכאורה לקיומה של עילת תביעה.

התובעת הציגה בפניי תעודת משלוח חתומה להזמנה שמספרה 200845706 (ת/1) וחשבונית מס תואמת ההזמנה 200845706 (ת/2) ולפיהן, סופק לכאורה למשיבה סולר בכמות הנטענת בחשבונית המס. המצהיר מטעם הנתבעת טוען כי לא חתם על שטר החוב הנטען ובדיון טען כי תעודת המשלוח אינה חתומה על ידו. יחד עם זאת, מאשר המצהיר מטעם הנתבעת כי בין הצדדים התקיימו קשרים עסקיים וכי המבקשת סיפקה למשיבה סולר בעבר וכי הנתבעת מצידה שילמה לה בעבורו ואולם, שולל קבלת הסולר ביחס לחשבונית שבמחלוקת. תכתובת הווטאסאפ בין הצדדים שצורפה לבקשה מלמדת כי קיימת הודעה בה מודיע המצהיר מטעם הנתבעת למצהיר מטעם התובעת בעשרים וארבעה במאי כך:

 

"ערב טוב

היום בדקתי אכן החשבונית לא שולמה

לא יודע למה המתנתם 5 חודשים...

אני לא יכול להוציא לכה צ'ק החודש

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ