אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ט 3082-04-16 כפרי דורפמן נ' אינשטיין ואח', ת"ט 1852-04-16 כפרי דורפמן נ' אינשטיין

ת"ט 3082-04-16 כפרי דורפמן נ' אינשטיין ואח', ת"ט 1852-04-16 כפרי דורפמן נ' אינשטיין

תאריך פרסום : 19/07/2016 | גרסת הדפסה

ת"ט
בית משפט השלום חיפה
3082-04-16,1852-04-16
11/07/2016
בפני הרשם:
הבכיר ניר זיתוני

- נגד -
המבקשים/הנתבעים:
1. אורית אינשטיין
המשיב/התובע:
איזידור כפרי דורפמן
עו"ד יניב ברוך
החלטה

בעניין: התנגדות לביצוע שטר

1.הנתבעים 1 ו – 2 שכרו מהתובע בית ברח' יערה 36א בקרית טבעון בהתאם להסכם שכירות מיום 31/1/13. בהתאם להסכם השכירות, מסרו השוכרים למשכיר 12 המחאות מחשבון הבנק של הנתבעת 1 על סך 4,489 ₪ כל אחת לתשלום דמי השכירות והארנונה ולהבטחת התחייבויות השוכרים בהתאם להסכם השכירות חתמו השוכרים על שטר חוב על סך

50 אלף ₪. הנתבעים 3 ו – 4, הוריה של הנתבעת 1 חתמו על שטר החוב כערבים בערבות אוואל.

2.התובע הגיש לביצוע שש המחאות על סך 4,489 ₪ כל אחד כנגד הנתבעת 1 במסגרת תיק הוצאה לפועל מס' 517302-11-15. בעקבות ההתנגדות שהגישה הנתבעת 1 נפתח בבית המשפט תיק ת"ט 1852-04-16.

3.התובע הגיש לביצוע את שטר החוב כנגד ארבעת הנתבעים בתיק הוצאה לפועל

517305-11-15. בעקבות ההתנגדות שהוגשה, נפתח בבית המשפט תיק ת"ט 3082-04-16.

4.הדיון בשתי ההתנגדויות אוחד בהחלטתי מיום 4/4/16.

5.הנתבעים טוענים כי התובע פעל בחוסר תום לב כבר במהלך המשא ומתן שקדם לחתימת הסכם השכירות כאשר המציא טיוטה הנושאת את מס' ת.ז. הנכון שלו , אך בחוזה שנחתם שינה את מס' ת.ז. ל 025600016. הנתבעים טוענים כי כבר מתחילת שהותם במושכר, חוו ליקויים רבים דוגמת טחב, נזילות , ליקויים במערכת החשמל, חלונות פגומים שהביאו לחדירה של מים ורוח ובעיקר הפיכת המושכר להיות מוקד למקקים, ברחשים ואפילו עקרבים. ביום 23/7/13 נעקץ בנם הקטין של השוכרים על ידי אחד המזיקים, כנראה עקרב , בבוהן רגלו ופונה לטיפול חירום. הנתבעת טוענת כי שוחחה עם התובע לגבי אותם ליקויים והוא הבטיח לה מדי שבוע לדאוג לריסוס, לטפל במערכת החשמל ולסדר את החלונות , אך לא עמד בהבטחותיו. השוכרים טוענים כי לאחר שהגיעו מים עד נפש, עזבו את המושכר ביום 15/8/13. נטען כי באותו מעמד סיכמה הנתבעת 1 עם התובע בשיחת טלפון כי הנכס יפונה ביום 22/8/13, השוכרים ישלמו גם עבור חודש 9/13 ואילו המשכיר יחזיר להם את השיקים הנוספים ואת שטר החוב. עוד נטען כי ביום 22/8/13 הזמינו השוכרים הובלה והוציאו את החפצים מהמושכר , אך , בניגוד למוסכם, החליף התובע את הצילינדר כבר ביום 23/8/13 ועל כך הוגשה תלונה למשטרה. כמו-כן כבר ביום 1/9/13 או בסמוך לכך, הביא התובע אנשים מטעמו שישפצו את הנכס למרות שהשוכרים ממשיכים לשלם דמי שכירות בגין חודש 9/13. השוכרים טוענים כי פנו לתובע במישרין וגם לבנו עו"ד יוסי כפרי, אך התובע בחר להתחמק ובנו ביקש לא להתערב בענייני אביו. טענות הנתבעים הועלו על הכתב במכתבו של עו"ד אלעד לביא מיום 3/10/13. ביום 1/9/14 פנה התובע לנתבעת במכתב דרישה בגין השטרות שהוגשו לביצוע ומכתבו נענה במכתב של ב"כ הנתבעים מיום 21/9/14. רק בחודש נובמבר 2015 נשלחה לנתבעת 1 בקשת הביצוע.

6.הנתבעים טוענים לחוסר תום לב של התובע, לקיזוז ולשיהוי של התובע בהליכי הגשת השטרות לביצוע. עוד נטען כי בקשות הביצוע לא מולאו כנדרש. נטען כי ההמחאות ושטר החוב ניתנו בגין עסקה שהסתיימה ולכן אין הצדקה לפרעונה. ב"כ הנתבעים מפנה לפסיקה בה נקבע כי הטענה לביטול הסכם השכירות ושטר החוב עשויה לשמש הגנה טובה כנגד ביצוע שטר החוב. עוד נטען להעדר עילה בשל מס' ת.ז. השגוי של המשכיר כפי שמופיע בהסכם השכירות. עוד טוענים הנתבעים כי התובע פעל באותה דרך נפסדת גם כלפי שכנתם אפרת קלודין ולכן מדובר בתובע סדרתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ