אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 8228-12-12 ברזילאי נ' מגדל חב' לביטוח (שמגד חברה לניהול תביעות) ת"א 3715-12-13 ברזילאי נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ

ת"א 8228-12-12 ברזילאי נ' מגדל חב' לביטוח (שמגד חברה לניהול תביעות) ת"א 3715-12-13 ברזילאי נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 16/04/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריית גת
8228-12-12
17/12/2014
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובע::
מצליח דוד ברזילאי הדס בריח ואח'
עו"ד הדס בריח ואח'
הנתבעת::
מגדל חב' לביטוח (שמגד חברה לניהול תביעות) טל שיינפלד משרד עמוס מוקדי ואח'
עו"ד טל שיינפלד משרד עמוס מוקדי ואח'
החלטה

  1. בפניי שתי בקשות הבהרה שהגישה הנתבעת בשני התיקים המאוחדים.

  2. ראשית, באשר לאיחוד – כאשר מדובר בשתי תובענות בגין אותה פוליסת ביטוח בין אותם צדדים באותו עניין, ודאי שהיה מקום לאחד את הדיונים, ואף הנתבעת לא התנגדה לכך מבחינה עניינית, אלא רק ביקשה להכריע בטענה מקדמית טרם ההחלטה. ייתכן וראוי היה להטיל הוצאות על התובע שבחר לפצל את התביעה, ואפשר שהדבר יבוא בחשבון בתום ההליכים, אולם האיחוד הוא עובדה מוגמרת. מרגע שהתביעה המאוחרת אוחדה עם התובענה המוקדמת, שתי התביעות מאוחדות בפניי ויש להגיש את כל הבקשות רק במסגרת תיק זה.

  3. שנית, באשר לבקשה לסילוק על הסף – יש ממש בטענת הנתבעת כי ראוי היה שכב' השופט אקסלרד יתן החלטה ברורה בבקשה. עם זאת, ההחלטה שהציעה לצדדים סיכומים בכתב והכרעה בתיק כולו על יסוד מסמכים, נתקבלה במסגרת בקשה 4 לסילוק על הסף. גם שתי החלטות נוספות להשהיית החלטה על הדרך לקידום התיק עד להחלטה בדבר האיחוד, נתקבלו אף הן במסגרת בקשה 4 לסילוק על הסף.

  4. שלישית, באשר לאופן קידום הדיון בתובענה - בהחלטה מיום 11.12.14 הדגיש בית המשפט בסעיף 8 להחלטה, כי לא ברור אם ישנן ראיות נוספות מעבר לאלה שהוגשו נוכח איחוד התובענות. רשמתי בפניי את הודעת הנתבעת לפיה התביעה המאוחרת עדיין איננה בשלה לקידום להוכחות. היה על התובע להביא זאת בחשבון כשהגיש את בקשת הצירוף, כי שמיעת התיק המאוחד תתארך נוכח התנהלותו בהגשת שתי תובענות נפרדות. מכל מקום, בדיון קדם המשפט המאוחד בשתי התובענות הקבוע ליום 30.12.14 ייעשה נסיון נוסף להגיע להסכמות מהותיות או דיוניות.

  5. רביעית, התנגדותו של התובע להצעת כב' השופט אקסלרד כי המחלוקת בתובענה המאוחרת, הנוגעת לפרשנות הפוליסה, תוכרע על יסוד סיכומים ומסמכים בכתב, ניתנה בהודעה מיום 2.11.14 בשורה אחת ללא הבהרה. על התובע להגיש בהקדם, טרם הדיון, הסבר מנומק ומפורט, מדוע יש צורך לשמוע ראיות ולסרבל עניין זה, כאשר ניתן לסכם בנקודה זו.

    ניתנה היום, כ"ה כסלו תשע"ה, 17 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.

    Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ