אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אגמי ואח' נ' וייס ואח'

אגמי ואח' נ' וייס ואח'

תאריך פרסום : 06/04/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום הרצליה
49420-05-15, 61788-09-16
02/04/2017
בפני השופט:
גלעד הס

- נגד -
התובעים:
1. יוסף אגמי
2. שרונה אגמי

הנתבעים:
1. אילן וייס
2. לילך וייס

פסק דין

 

לפני בקשה מטעם הנתבעים בת"א 61788-09-16 לסילוק התביעה על הסף וזאת בשל העדר עילה וחוסר סמכות עניינית.

 

רקע

  1. עסקינן בתביעה לפירוק שיתוף אשר הוגשה מטעם התובעים נגד הנתבעים. התובעים והנתבעים הם שכנים המתגוררים בבניין הרשום כבית משותף, בעיר תל אביב, כאשר התובעים בעלי הזכויות ביחידות בקומת הקרקע של הבית המשותף והנתבעים בעלי הזכויות של יחידה בקומה השנייה של המבנה.

  2. הנתבעים כאן (ה"ה וייס) הגישו תביעה כנגד התובעים כאן (ה"ה אגמי) בת.א. 49420-05-15 ובמסגרתה עתרו למתן צו למניעת פגיעה ברכוש המשותף ולסילוק יד משפחת אגמי מחלקים ברכוש המשותף. כמו כן, הוגשה תביעה שכנגד על ידי משפחת אגמי בת"א 49420-05-15 לתשלום סך של 212,040 ₪ בגין השתתפות בעלות שיפוץ הבניין, צריכת מים משותפת, הטרדה ופגיעה בפרטיות והוצאות.

    מאוחר יותר, בחודש ספטמבר 2016 הגישו התובעים כאן את התביעה אשר דחייתה על הסף הינה במוקד פסק דין זה.

  3. בבקשה המונחת לפני טוענים הנתבעים כי התביעה הינה מחוסרת עילה וכן כי בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לדון בתביעה ועל כן יש לדחותה על הסף.

     

     

    טענות הצדדים

  4. התביעה בת"א 61788-09-16 הינה תביעה בה מבוקש סעד של פירוק השיתוף ברכוש המשותף. לטענת הנתבעים בבקשה לסילוק על הסף התביעה נעדרת עילה היות והנכס רשום כבית משותף, ובהיותו רשום כבית משותף הרי שלא ניתן לתבוע פירוק שיתוף ברכוש המשותף. לשיטת הנתבעים, רישום בית כבית משותף הוא אחת הדרכים לביצוע פירוק שיתוף במקרקעין, ובנסיבות אלו, כאשר למעשה פירוק השיתוף יושם כבר, לא ניתן לבקש פירוק שיתוף ברכוש המשותף.

  5. הנתבעים מדגישים כי הבית רשום כבית משותף מזה חמישים שנה, במסגרת הרישום הוצמדו חלקים מסוימים מהרכוש המשותף לרכוש הפרטי – קרי לדירות, וכי לא ניתן להורות על ביצוע פירוק השיתוף של בית שנרשם כבית משותף שכן רישום בית משותף היא אחת מן הדרכים לביצוע פירוק שיתוף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ