ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
56422-06-16
02/01/2017
|
בפני השופט:
אריאל ברגנר
|
- נגד - |
התובעת:
יוכי גולן
|
הנתבעת:
ע.ע. אבו ראס- חברה לעבודות בנין ופיתוח בע"מ
|
החלטה |
1.לאור נימוקי הבקשה ובהעדר תגובה מצד הנתבעת חרף חלוף מועד הארכות שניתנו לה, ועל מנת שתעמוד בפני בית המשפט והצדדים חוות דעת בלתי תלויה, אני ממנה את המהנדס ושמאי המקרקעין דן אורמן, מרח' XXX, טל': XXX כמומחה מטעם בית המשפט אשר יבדוק את דירת התובעת נשוא התובענה.
2.המומחה יחווה דעתו באשר לליקויים הנטענים ביחס לאותה דירה בכתב התביעה ובחוות דעת המומחים מטעם הצדדים.
3.בחוות דעתו יפרט המומחה את הליקויים שמצא, תוך אבחנה בין ליקויים מקוריים - אשר לדעתו מקורם בבנייה לקויה או בשימוש בחומרים לקויים - לבין ליקויים שהם תוצאה של בלאי או שימוש שעשתה התובעת בדירה במשך השנים, מאז קבלת החזקה בה.
3.1המומחה יציין בחוות דעתו, לצד כל ליקוי, את עלות תיקונו, הן ע"י הנתבעת והן ע"י קבלן מזדמן.
3.2בין היתר יבהיר המומחה, את משך זמן התיקונים ואם מצריכים התיקונים התפנות התובעת מן הדירה.
3.3המומחה גם יציין האם לליקויים משמעות לעניין ירידת ערך הדירה, בהקשר לליקויים שאינם ניתנים לתיקון, ככל שקיימים.
4.המומחה יקצוב את משך הזמן הדרוש לביצוע התיקונים של הליקויים הניתנים לתיקון ואת המועד לתחילת ביצועם.
4.1הנתבעת רשאית לתקן את הליקויים, כאמור, תוך פרק הזמן שיקצוב המומחה
וזאת תחת פיקוחו ולשביעות רצונו של המומחה.
5.באי כח הצדדים יפנו אל המומחה ויתאמו עמו מועד לבדיקת הדירה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת