ת"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
51909-05-16
27/06/2016
|
בפני השופט:
שלמה פרידלנדר
|
- נגד - |
תובעת:
רשות מקרקעי ישראל - מחוז דרום
|
נתבעים:
1. פסגות נדל"ן כדאי בע"מ 2. משה מלכה 3. יצחק אשטמקר 4. אהרון טויל 5. נמרוד טלקר 6. אברהם כהן 7. שמעון אסרף 8. יהודה ראק 9. יניב עובד 10. לזר לבדב 11. רמות אבגד בע"מ 12. מוטי סויסה 13. דורית ברזילי 14. דוד כהן 15. דוד דיין 16. מרדכי עטר 17. חיים זרד
|
החלטה |
הנתבעים יגישו כתב הגנה, ובמידת הצורך גם תביעה-שכנגד, הודעה לצד שלישי או בקשה לסילוק על הסף, לפי העניין, עד יום 21.7.16.
תזכורת פנימית ליום 23.7.16.
״צדק נדחה הוא צדק נמנע״. סיום ההליך המשפטי תוך זמן סביר הוא בכלל הזכות החוקתית להליך הוגן וחובת המדינה לספקו. רק הליך משפטי יעיל יהיה מהיר ונגיש, ועל ידי כך – שוויוני ואפקטיבי באכיפת צדק, בהשגת הרתעה ושיקום ובאפשור רווחה ושגשוג. רזולוציה משפטית שמעבר לנדרש מסרבלת את ההליך ופוגעת ביעילותו. כדי להבטיח שפיטה יעילה ומהירה, חרף המחסור החריף במשאבים, הכרח-שלא-יגונה הוא להקפיד על הקצאה מידתית של זמן שיפוטי, על שימוש יעיל בו, ועל צייקנות אסרטיבית בהארכת מועדים ובדחיית דיונים. יש להקפיד על משכי-תגובה קצרים ככל הניתן, לרבות מצד נותני-שירותים חיצוניים, כגון מומחים. לפיכך –
הצדדים בכלל, וב"כ התובעת בפרט, ייזמו הידברות הדדית, בניסיון להגיע להסכמות מועילות.
במידת הצורך – יישלחו ללא דיחוי דרישות בין הצדדים, או בקשות לבית-המשפט, במגמה לקדם את התיק באופן מיטבי, ולהבטיח כי הדיון יהיה אפקטיבי ויעיל.
בקשות לדחיית דיונים יפורטו בהתאם לנוהל.
ישיבות הוכחות שנקבעו לא יבוטלו, אלא במקרים חריגים.
במקרה של אי-השלמת מטלות במועדן – לא מן הנמנע כי לא תותר השלמתן, או כי ייפסקו הוצאות, אפילו בהיעדר אשם.
הטיעון, בכתב ובעל-פה, יהיה קצר ותמציתי.
בקשות-ביניים ותשובות להן לא יחרגו מ-6 עמודים, ותשובה-לתשובה לא תחרוג מ-2 עמודים (גופן דויד 12 נקודות; רווח 1.5; שוליים 2 ס"מ). במקרה של צורך בתצהיר – הבקשה או התגובה תוגש כמעטפת לתצהיר בהיקף כאמור, שבו ימוצה תוכנה.
חקירות העדים יהיו ממוקדות וענייניות. עורכי-הדין מוזהרים מראש כי לא ניתן יהיה להיענות לכל מאווייהם, ולפיכך עליהם להקפיד למצות את עיקרם תחילה.
"דפוזישנס" במשרד במקום בבית-המשפט: לצורך התמודדות פרואקטיבית עם האילוץ להקצות משכי-זמן צייקניים לחקירות העדים, ייזמו ב"כ הצדדים, בשלב קדם-המשפט, שימוש מושכל בשאלונים; לרבות תשאול בעל-פה בתיעוד חזותי, בדומה ל"דפוזישנס" הנהוגים בארה"ב [Federal Rules of Civil Procedure, Rule 30 ("Depositions by Oral Examination")], וכפי שמאפשרת תקנה 110 בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984. הניסיון האמריקאי מלמד כי עריכת תשאול מוקדם כאמור, במשרד, מסייע לצדדים להעריך מראש את הסיכון בהליך, ועל ידי כך מניע פשרות יעילות. בכל מקרה, הוא חוסך את ה"דייג" העקר המהווה את עיקר החקירה הנגדית בבית-המשפט.
אין מנוס מלהשלים עם הגבלת הטיעון והחקירות, חרף פגיעה מידתית אפשרית באינטרס של בעל-דין מסוים. כך מתחייב מן הצורך להגשים את האינטרסים החיוניים האמורים של הכלל, ולאפשר למתדיינים אחרים לזכות ביומם בבית-המשפט במועד סביר.
אצפה לשיתוף-פעולה של הצדדים ובאי-כוחם עם הנחיות אלה, הנגזרות מן השאיפה לתת שירות שיפוטי מיטבי לציבור.
ניתנה היום, כ"א סיוון תשע"ו, 27 יוני 2016, בהעדר הצדדים.
