אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 51386-08-15

ת"א 51386-08-15

תאריך פרסום : 12/07/2016 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
51386-08-15
22/10/2015
בפני השופטת:
דליה גנות

- נגד -
תובעים:
א.ק.
נתבעים:
בית חולים אסותא תל אביב
החלטה
 

 

1. לפני כתב תביעה אשר הוגש עקב לידת קטין, בתאריך 17/4/04, כשהוא לוקה במחלה קשה, הגורמת לנכות קשה, כאשר הטענה היא לקיומו של מעקב הריון רשלני, אשר החמיץ אבחון מומים במהלך ההריון, אשר יכולים היו לרמז על קיומה של המחלה.

 

2. מכתב התביעה עולה, כי התובעת, רווקה ללא ילדים, הרתה, בהיותה בת 43, בתהליך של הפרייה חוץ גופית (IVF).

 

התובעת מבהירה בכתב התביעה, כי במהלך ההריון ביצעה את כל בדיקות מעקב ההריון אליהן הופנתה, ותוצאות הבדיקות, כפי שנמסרו לה, לא הצביעו על קיומה של בעיה כלשהי בעובר.

 

לאחר לידת הקטין, ובעקבות אוושה בלבבו, נשלח הקטין לביצוע בדיקת אקו לב, אשר גילתה ארבעה גידולים גדולים בליבו (רבדיומיומות), האופייניים, בין היתר, לחולים במחלה קשה הנקראת טובלרוס סקולורוזיס (להלן: המחלה).

 

3. התובעת צירפה את חוות דעתו של המומחה בתחום רפואת נשים ומיילדות – פרופ' ישראל טלר – המבהיר, כי רבדומיומה ניתנת לזיהוי בנקל במהלך הטרימסטר השני להריון באמצעות בדיקת מבט על על ארבעת מדורי הלב. לדבריו, מדובר בבדיקה שגרתית וחשובה, מה עוד שמהספרות הרפואית עולה, כי רוב הילדים עם רבדומיומות סובלים גם מהמחלה.

 

המומחה מסביר, כי בדיקה תקינה של ארבעת מדורי הלב כוללת הדגמת מישור ארבעת המדורים מספר פעמים, כאשר כל פעם יש להתמקד ברכיב אחר של אותו מישור.

 

לדברי המומחה, התובעת ביצעה סקירת מערכות בשלהי הטרימסטר השני, ועל כן, אין כל ספק, כי אילו בוצעה בדיקת מדורי הלב כהלכה, היו מתגלות הרבדומיומות בליבו של העובר, דבר שהיה מאפשר ליולדת לשקול הפסקת ההריון בשל הסיכון לקיומה של המחלה, כפי שאירע בפועל.

 

במאמר מוסגר אציין, כי מומחה התובעת לא התייחס לדיסק הבדיקה עצמה, מקום שיתכן לעשות כן, על מנת לאשר, או לשלול את סברתו בדבר וודאות גילוי הרבדומיומות במועד ביצוע סקירת המערכות, ויש להתפלא על כך.

 

4. לדאבון הלב חולה הקטין במחלה הקשה, והתובעת צירפה את חוות דעתו של נוירולוג הילדים – פרופ' אבינועם שופר – המפרט, כי הקטין סובל מאפילפסיה קשה; פיגור שכלי בינוני – קשה; אוטיזם; פיגור התפתחותי פסיכומוטורי וקוגנטיבי; הפרעת קשב; מום לבבי; התפתחות גידולים ונגעים בעור, בכליות ובמח; הוא מתקשה בהליכה ונוטה ליפול; יש לו קשיי ראייה; והוא נוטה לנשוך את עצמו ואחרים, ועוד.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ