ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
48846-05
18/06/2015
|
בפני השופטת:
לימור בן-שמן
|
- נגד - |
תובעים:
1. בן עזרא שי 2. המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יהודה גוטמן עו"ד שרגא בלזר
|
נתבעים:
1. סמה ניסים (שולח הודעת צד ג') 2. אריה בע"מ - חברה לבטוח
עו"ד ניזאר עבוד עו"ד שלמה ברקוביץ
|
פסק דין חלקי |
לעניין סיווג האירוע
התובע הגיש תביעה זו על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 (להלן:"חוק הפיצויים") ולחילופין על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש) (להלן:" הפקודה").
התביעה הינה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובע בתאונה מיום 28.12.04, אשר ארעה במסגרת עבודתו (להלן: "התאונה").
רקע כללי-
1. תובע 1 הינו הנפגע מהתאונה נשוא התביעה.
2. תובע 2 הינו המוסד לביטוח לאומי, אשר הצטרף לתביעתו של התובע 1.
נתבע 1 הינו נהג מחפרון שמספרו 57781-8, אשר פגע בתובע וגרם לתאונה נשוא תביעה זו (ר' רשיון רכב נספח ב' למוצגי הנתבעת 2 וכן אישור משטרה).
3. הנתבע 1 הגיש הודעת צד ג' כנגד הנתבעת 2.
4. נתבעת 2 הינה חברת הביטוח הפועלת כחוק בישראל . נתבעת 2, הודתה בתחילה בחבותה אך חזרה בה מהודאתה ביום 7.2.10 וכפרה בחבות לגבי הגדרת האירוע כתאונת דרכים. כב' השופט א. פורג התיר לנתבעת 2 לחזור בה מהודאתה. בר"ע על החלטתו זו נדחתה.
טענות התובעים-
5. על פי כתב התביעה המתוקן, נסיבות התרחשות התאונה הינן כדלקמן:
ביום 28.12.2004 ביקש התובע את עזרתו של הנתבע 1 בחילוץ טרקטור בו השתמש קודם לכן. הנתבע 1 רתם רצועה לכף המחפרון ואילו התובע קשר את צידה השני לטרקטור. הנתבע 1 הניע את כף המחפרון כלפי מעלה על מנת להרים את הטרקטור אך הפעולה נכשלה. בשלב זה הניע הנתבע 1 את כף המחפרון כלפי מטה, התובע ניגש לשחרר את הרצועה והנתבע 1, מבלי משים, סגר את כף המחפרון על אצבעותיו. לתובע נגרמו נזקי גוף בגין התאונה.
לטענתו, האירוע נכלל בהגדרה תאונת דרכים כמאורע בו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה או במסגרת החזקה המרבה, כמאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב ובלבד שבעת השימוש לא שינה הרכב את ייעודו המקורי.
על כן, המדובר הוא בתאונת דרכים, כמשמעותה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה-1975 (להלן - "חוק הפיצויים").
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת