אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 48205-06-13 מרדכי נ' קומרז'

ת"א 48205-06-13 מרדכי נ' קומרז'

תאריך פרסום : 18/12/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום קריית גת
48205-06-13
05/11/2014
בפני השופט:
ישראל פבלו אקסלרד

- נגד -
מבקש/ הנתבע:
עידו קומרז'
עו"ד גיא הלוי
משיב/ התובע :
גדעון מרדכי
פסק דין
 

 

 

בפניי בקשה לדחיית התביעה על הסף וחיוב התובע בהוצאות.

 

המדובר הוא בתביעה שהגיש המשיב כנגד המבקש על סך של 180,000 ₪, בעילה של הפרת חוזה.

המשיב הנו הבעלים הרשום של נחלה 27 במושב מנוחה. המבקש הנו מי ששכר את הנחלה והחזיק בה, על פי הסכם שכירות שנחתם בין הצדדים.

בהסכם השכירות שנחתם בין הצדדים נקבע, כי דמי השכירות יעמדו על סך של 5,000 ₪ ובסכום שנתי של 60,000 ₪, אשר ישולמו בראשית כל שנת שכירות. עוד סוכם, כי פיגור של למעלה מ- 7 ימים בתשלום יהווה הפרה יסודית.

לטענת המשיב בכתב התביעה, משלא שולמו דמי השכירות, הוא פנה במכתב התראה אל המבקש, בו דרש כי זה יסדיר התשלום. המבקש, בתגובה לפניית המשיב, טען כי הוא שילם את דמי השכירות. בכתב ההגנה שהגיש המבקש, פורטו ההזדמנויות השונות בהן, על פי הנטען, הסדיר את תשלומי השכירות במלואם. זהו למעשה גדר המחלוקת בין הצדדים בעניין דנא.

 

במקביל להליך זה, התנהל הליך נוסף לפינוי המושכר, על פי פרק ט"ז4 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד- 1984 , בפני חברי, כב' השופט אבישי זבולון. כפי שכבר קבעתי בדיון שהתקים בפניי ביום 20/1/2014, אותן סוגיות עובדתיות שנתונות במחלוקת בתיק שבפניי, נתונות במחלוקת בתיק הפינוי, שכן דרישת הפינוי נבעה מהטענה שהמבקש הפר את החוזה שנחתם בין הצדדים כאשר נמנע מלשלם את דמי השכירות שנקבעו, וכי הפרה יסודית זו של החוזה מזכה את המשיב בזכות לפנות המבקש מן המקרקעין.

 

מאחר וברור היה שההכרעה בתיק שהתנהל בפני חברי, כב' השופט זבולון, ישליך על ההכרעה בתיק זה, הסכימו הצדדים להמתין עם ההכרעה בתיק דנא עד לפסק הדין בתיק הפינוי.

ביום 18/9/2014 ניתן פסק דין בתיק הפינוי, הדוחה את התביעה, תוך שבית המשפט שם מקבל את גרסת המשיב לפיה שולמו דמי השכירות, גם אם בחלקם.

 

מכאן הבקשה שבפניי, להורות על דחיית התביעה דנא, בהמשך לקביעות בית המשפט בתביעת הפינוי.

בהחלטה שניתנה על ידי בדיון מיום 20/1/2014 קבעתי, כי על באת כוח התובע להודיע לבית המשפט את מצב הדברים בתביעת הפינוי ואת עמדתה ביחס להמשך ההליכים בתיק דנא.

בנוסף לכך, ביום 1/10/2014 קבעתי, כי על המשיב להגיב לבקשה דנא, על פי המועדים שנקבעו בתקנות, קרי בתוך 20 יום. החלטתי נמסרה בו באותו היום לעו"ד כרמית שגיב, באת כוח המשיב, באמצעות הפקס. בנוסף לכך, ב"כ המבקש הציג אישור על כך שהחלטתי נשלחה על ידו באמצעות הפקס למשרדה של באת כוח המשיב, וכי עובדת במשרדו ווידאה את קבלתו של הפקס בשיחה טלפונית שנערכה עם עו"ד שגיב. למרבה הצער, עד היום, ועל אף שהחלטתי נמסרה לב"כ המשיב כדין בשתי הזדמנויות שונות, המשיב לא מסר את עמדתו ביחס להמשך ניהול ההליכים בתיק.

 

בנסיבות אלו, ולאור פסק דינו של חברי, כב' השופט זבולון, בתיק 48154-06-13, שקביעותיו יפות גם לעניין דנא, אני מורה על דחיית התביעה שהוגשה בתיק זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ