מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 47596-07-15 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 47596-07-15

תאריך פרסום : 14/10/2015 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
47596-07-15
09/10/2015
בפני השופט:
אריאל צימרמן

- נגד -
התובע-המבקש:
יורם שדה
התובעים-המשיבים:
1. חיה ברסלבי
2. דוד ברסלבי
3. גור ברסלבי
4. עידן ברסלבי
5. יפעת ברסלבי

החלטה

בהמשך להחלטתי מיום 13.9.15 וההצעה למחיקת התובענה כאמור בסעיף 25 בה, הצדדים הביעו הסכמתם, ועל גישה פרגמטית וחוסכת משאבים רבים זו יש לברך. מובן שאם שני צדדים המיוצגים היטב יביעו עמדתם, לא ייתכן שהדבר ייעשה ללא ביאורים והבהרות לשם שמירה על הזכויות, כפי שנעשה. אולם סופם של דברים בהסכמה, ובהתאם ניתן להורות על מחיקת התביעה כאמור, בלא צורך בדקדוקים, עידונים והבהרות, ודאי שעה שבמחיקת הליך עסקינן, ללא כל חריצת דין, ועוד בגדרי הליך שממילא אינו יכול ליסוב על קביעת זכויות במקרקעין אלא רק על "הפרדת כוחות" בין הצדדים.

למען הסר ספק ולהנחת דעת כל הצדדים: זכויות הצדדים וטענותיהם שמורות להם במלואן, ובידם להמשיך ולנקוט בכל הליך חוקי להבטחת זכויותיהם כפי השקפתם. ביארתי מפורשות כבר בהחלטתי הקודמת (סעיף 11) ואשוב ואעיר את המובן מאליו, כי החלטה הנסבה על בקשה לביטול צו ארעי, אינה יכולה ואף אינה מתיימרת לקבוע ממצאים כלשהם וכל הערה והתייחסות בה היא לכאורה בלבד. אין אפוא כל צורך בעידון המחיקה בדרך של סקירה ההיסטורית של המבקש ובשאלות של "השבה" או שמא "הפיכה" של מצבה לאחר, לא בתיקוני המשיבים, לא בדקדוקים בשאלה האם החלקה שימשה אי פעם שטח ציבורי פתוח, מה מעמדה הפורמלי, ומה מייחלים הצדדים כי יהא מעמדה בעתיד. רוצה המבקש לפעול לעיגון, ביצור או העצמת זכויותיו הנטענות בחלקה (וניתן להבין כי הוא עושה כן, וזאת בערכאה המוסכמת לדון בעניינים שכאלה, היא בית המשפט המחוזי) – יעשה כן; רוצים המשיבים להביא לכך שהחלקה תשרת (ולשיטתם, תשוב ותשרת) את הציבור כולו בעתיד לבוא – יעשו כן, תוך שבידם לפנות לכל רשות וגוף שיפוטי לסייע בידם. איני מחווה כל דעה בכל אלה. כל תכליתו של ההליך ותכלית החלטתי – להבטיח כי הדבר ייעשה בנתיבים החוקיים המקובלים, ורק בהם.

התובענה נמחקת אפוא, וזכויות הצדדים שמורות להם. על מנת להשלים את מלאכת הפרדת הכוחות, ניתן אף צו כמוסכם השאוב מדיני ההטרדה המאיימת אך המייתר החלטה במתווה פורמלי זה, האוסר על בעלי הדין ליצור ליצור קשר כלשהו זה עם זה. ראיתי את בקשת המשיבים כי בצו תוכלל גם זוגתו של המבקש; היא אינה צד להליך, ולא ניתן להכלילה פורמלית. עם זאת, שלושה: ראשית, חזקה על המבקש שישכיל להנחות גם את זוגתו להמנע מיצירת קשר עם המשיבים, וכך לחסוך הליכים ותלונות. שנית, איסור יצירת קשר – גם באמצעות אחר. שלישית, אם ב"כ הצדדים יתאמו זאת על דעת שולחיהם (וכך מוצע), ניתן להוסיף גם את גב' יריב להסכמה, דבר המעניק לה הגנה מפני קשר לא רצוי של המשיבים עמה ולמשיבים הוא מעניק הגנה מפני קשר לא רצוי שלה עמם, והכל בלא להודות בכל טענה.

המזכירות תסגור את התיק, ותשיב את הבטוחות למבקש באמצעות בא כוחו. החזר אגרה בהתאם לתקנות.

ניתנה היום, כ"ו תשרי תשע"ו, 09 אוקטובר 2015, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ