בפני בקשה שנייה לסילוק התביעה על הסף בשל אי זיהוי המקרקעין מושא התביעה.
רקע:
עסקינן בתביעה לסילוק ידו של הנתבע ממקרקעין המצויים בכפר יאנון, נפת שכם שביהודה ושומרון- חלקה 13 שבגוש 3, חלקה 1 שבגוש 6 וחלקה 1 בגוש 5 (להלן- "המקרקעין"). לטענת התובעים, המקרקעין רשומים במשרדי מס רכוש בשכם ובמפקדת אזור יהודה ושומרון על שם המנוח אלשיח' אברהים שרקסי, שהם יורשיו.
ביום 23.10.13 הגיש הנתבע בקשה לסילוק על הסף בין היתר בהיעדר עילת תביעה משלא הוכח מיקומם של המקרקעין . הבקשה נידונה ונדחתה על ידי המותב הקודם כב' השופטת שירלי רנר בהחלטה מיום 04.02.14 ולאחריה, ניתנה לנתבע רשות להגן על ידי כב' הרשמת הבכירה ב' יהלום.
בישיבת קדם המשפט טענו התובעים כי יש מפה פיסקלית של המקרקעין וביקשו לתקן את כתב התביעה ולצרף מסמכים נוספים המזהים את המקרקעין. כתב תביעה מתוקן הוגש וצורפה לו מפה פיסקלית של המקרקעין (נספח א' 2). לאחר הגשתו, עתר הנתבע בשנית לסילוק התביעה על הסף.
טענות הצדדים:
לטענת הנתבע, מלבד צירוף המפה הפיסקלית לא תיקנו התובעים את מחדליהם באשר לזיהוי המקרקעין ולא ניתן לדלות מידע מהמפה שצורפה. כמו כן, מהמפה עולה כי מדובר בשלושה גושים , המרוחקים האחד מהשני ולפיכך, לא ברורות טענות התובעים בכתב התביעה. התובעים, לא ציינו לאיזו חלקה פלש הנתבע ואין לידע מדוע התביעה מתייחסת לשלושת החלקות, כשכל אחת מהן נמצאת בגוש נפרד.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.