ת"א, בע"ק
בית משפט השלום פתח תקווה
|
39355-11-12, 38484-09-12
16/03/2015
|
בפני השופטת:
אשרית רוטקופף
|
| - נגד - |
תובעת ונתבעות שכנגד:
1. סי.בי.איי.טי. טכנולוגיות בע"מ 2. סי. אס. איי. (ע.נ.ה) תקשורת בע"מ
|
נתבע והתובע שכנגד:
איליה קפלון
|
| פסק דין |
עניינו של הליך זה הינו במערכת תביעות (תביעה ותביעה שכנגד) אודות מחלוקות כספיות שונות שמקורן בהתקשרות שבין הצדדים.
א. רקע כללי:
-
עוד בראשית הדברים ובאופן יוצא מן הכלל, אציין כי לאחר בחינה ועיון במכלול טענות הצדדים, דומה כי מלבד אי ההכחשה של הנפשות הפועלות אודות עצם היכרותן זו עם זו, הצדדים חלוקים למעשה על כל טענה אפשרית, עד כי היה קושי רב עד כדי בלתי אפשרי לחלץ כל נתון רקע מוסכם, לרבות בשאלת אופי ההתקשרות העסקית ביניהם (שאלה אשר תדון בהרחבה בהמשך).
-
התובעת הינה חברה אשר עסקה בזמנים הרלבנטיים באספקת מוצרים ושירותים, וביניהם בתחום הטלוויזיה במעגל סגור (להלן: התובעת) חלק מפעילות התובעת נעשתה על ידי חברת סי. אס. איי (ע.נ.ה) תקשורת בע"מ (להלן: חברת סי. אס. איי).
-
התובע שכנגד עסק אף הוא בזמנים הרלבנטיים בתחום מצלמות האבטחה ופעל בזמנים הרלבנטיים תחת השם המסחרי (עוסק מורשה) "K.S.T" (להלן: התובע שכנגד).
-
עניינה של תביעה התובעת (שהוגשה כנגד התובע שכנגד) הינה להפרה נטענת של תנאי ההתקשרות שבין הצדדים על ידי התובע שכנגד ועשיית עושר שלא במשפט, שנעשתה על חשבונה וגבה של התובעת, שעה שעל אף שסיפקה בעבור התובע שכנגד ולקוחותיו סחורה ומוצרים בשווי של מאות אלפי שקלים, היא לא קיבלה את התשלום בגינם. התביעה מבוססת על הזמנת רכש מס' 987 עבור "פרויקט שפדן" וחשבונית מס' 1080130 ע"ס 92,800 ₪ שהוצאה בגינה; הזמנת עבודה עבור "פרוייקט רדימיקס" וחשבונית מס' 1080129 ע"ס 70,180 ₪ שהוצאה בגינה; 2 חשבוניות אשר הוצאו ללקוח של התובע שכנגד, חברת הרץ, בסך כולל של 43,418 ₪ (להלן: ההזמנות ו/או הפרויקטים בהתאמה).
-
בד בבד עם הגשת תביעתה, עתרה התובעת להטלת עיקולים אצל 9 מחזיקים שונים. ביום 24/9/12 נעתרה כב' הרשמת ע' אייזדורפר לבקשה. ביום 21/11/12 עתרה המבקשת בבקשה לאישור עיקול אצל המחזיקה 2 (סי. אס. סמקום מערכות תקשורת בע"מ). ביום 6/12/12 הורה כב' השופט נ' שטרנליכט על פתיחת הבקשה כתובענה נפרדת (39355-11-12). ביום 6/1/13 הודיעה המחזיקה 2 כי אין בידיה כל כספים של התובע שכנגד. בסופו של יום, הודיעה התובעת בהודעתה לבית המשפט מיום 20/5/13 כי בהתאם להסכמה שהתגבשה עם המחזיקה הבקשה לאישור העיקול תימחק ללא צו להוצאות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת