ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
38052-10-14
19/12/2016
|
בפני סגן הנשיא:
רמזי חדיד
|
- נגד - |
מבקשים/תובעים :
1. אלה גורביץ 2. גסל מינדלס
עו"ד אלי פיטרו ואח'
|
משיבות/נתבעות/הצד השלישי:
1. ד"ר מרגנית גולדרייך 2. גולד פטנטים וייעוץ כלכלי (1992) בע"מ 3. ד"ר אייל ברסלר בע"מ
עו"ד פיראס עאזם עו"ד הדס אדלר ואח'
|
החלטה |
1.להלן החלטתי בבקשת התובעים לתיקון כתב התביעה ובעקבות כך להעברת הדיון בה לבית משפט המחוזי בחיפה.
2.תמצית טענות התובעים כמפורט בכתב התביעה הרלבנטיות לדיון בבקשה, הן כדלקמן:
התובעים הינם בני זוג. תובעת 1 הינה פיזיקאית אשר עסקה בשיתוף עם תובע 2 בפיתוח פטנטים (להלן: "הפטנט").
נתבעת 1 הינה עורכת פטנטים מוסמכת והיא בעלת המניות והמנהלת של נתבעת 2.
במועדים הרלוונטיים לתביעה התקשרו הצדדים בהסכם לפיו התחייבו הנתבעים לרשום את הפטנט. דא עקא, הנתבעים הפרו את התחייבויותיהם בהתאם להסכם והתרשלו בקיומו וכתוצאה מכך נגרם לתובעים נזק כספי בסך של 3,921,000 ₪. בפועל, מטעמים של סמכות עניינית וחסכון באגרה, התובעים העמידו את תביעתם על סך של 2,000,000 ₪. במאמר מוסגר יצוין כי בכתב התביעה נפלה טעות קולמוס שכן חישוב הנזק הנטען מגיע לסך של 4,051,000 ₪, ולא 3,921,000 ₪, כמצוין שם.
3.ביום 14/7/14, טרם הגשת התביעה, הגישו התובעים נגד נתבעת 1 תלונה לרשם הפטנטים ובה העלו טענותיהם בנדון. התלונה נדונה בפני ועדת המשמעת בהתאם לחוק הפטנטים וביום 19/5/16 ניתנה החלטת הוועדה לפיה התקבלו לפחות חלק מטענות התובעים (להלן: "החלטת ועדת המשמעת").
4.במסגרת הדיון בתביעה הגישו התובעים תצהירי עדות ראשית וכן חוות דעת חשבונאית לפיה הועמדו נזקיהם בעקבות המעשים והמחדלים המיוחסים לנתבעות על סך של כ-4.9 מיליון דולר (להלן: "חוות הדעת"). יצוין כי חוות הדעת הוגשה לאחר שניתנה החלטת ועדת השמעת.
5.בהתאם לבקשה עותרים התובעים לתיקון כתב התביעה באמצעות הוספת החלטת ועדת המשמעת וכן העמדת סכום התביעה על סך של 3 מיליון ₪. כתוצאה מתחייבת, מאחר וסכום התביעה המתוקנת אינו בסמכותו העניינית של בית משפט השלום, התובעים עותרים להעברת הדיון בתביעה לבית משפט המחוזי בחיפה.
לטענת התובעים בתמצית, במועד הגשת התביעה נזקיהם הנטענים היו מבוססים על הערכה גרידא ולפיכך נאמר בכתב התביעה כי הם שומרים על זכותם להגדיל את הסכום הנתבע. לאחר מתן החלטת ועדת המשמעת, פנו התובעים למומחית מטעמם אשר ערכה את חוות הדעת בהסתמך על אותה החלטה. עם מתן חוות הדעת נודע לתובעים כי גובה הנזק שנגרם להם בשל התנהלות הנתבעות הינו בסמכותו העניינית של בית משפט המחוזי. הוסיפו התובעים וטענו, כי תיקון כתב התביעה יתרום להכרעה בסוגיות המהותיות שבמחלוקת בין בעלי הדין ויאפשר להם למצות את זכויותיהם, כל זאת מבלי שהתיקון המבוקש משנה את כתב התביעה אשר ממילא נמצאת בשלב המקדמי. כן טענו התובעים כי לא ייגרם לנתבעות כל נזק בעקבות קבלת הבקשה, מה גם והחלטת ועדת המשמעת צורפה על ידי הנתבעות עצמן.