ת"א
בית משפט השלום בכפר סבא
|
36710-02-11
11/08/2014
|
בפני השופט:
רונן פלג
|
- נגד - |
התובע:
עו"ד גל פלג
|
הנתבע:
שגיא בן דב
|
פסק דין |
1.לפניי תביעתו הכספית של התובע כנגד הנתבע לסך של 240,000 ₪.
כתבי הטענות וזהות העדים
2.התובענה הוגשה כבקשה לביצוע שיק שמשך הנתבע לפקודת התובע על סך של 240,000 ₪.
3.בהחלטת כב' הרשם הבכיר לרנר מיום 5/4/11 ניתנה לנתבע הרשות להתגונן באופן שתצהירו אשר תמך בהתנגדות לביצוע השטר ישמש כתב הגנה.
4.ביום 11/4/11 הגיש התובע השלמת טיעון מטעמו ובמקביל בקשה למתן הוראות, שבה ביקש להתיר לו להגיש את ההשלמה. עוד באותו היום ניתנה החלטת בית המשפט (כב' השופט חסדאי) המקבלת את הבקשה. בניגוד לכך ניתנה ביום 4/7/11 החלטה מנומקת של כב' השופט חסדאי, הדוחה את הבקשה.
5.בדיון שהתקיים ביום 6/11/11 בפני כב' השופט חסדאי, קבל ב"כ התובע על כך שבמצב שנוצר כוללת פרשת התביעה את השיק בלבד. הדיון נמשך ביחס לעניינים אחרים עד שהצדדים החליטו על העברת התיק להליך של גישור. בסופו של יום הליך הגישור לא צלח ונושא השלמת הטיעון בתביעה נשכח.
6.עם זאת, אין טענה של הנתבע כי כתב התביעה הוא השיק בלבד. הראיה שהתובע נחקר על תצהירו ושהנתבע בסיכומיו מתייחס לתצהירו של התובע כמסגרת לטענותיו.
טענות הצדדים יפורטו להלן. מטעמים של נוחות אפרט תחילה את טענות ההגנה דווקא.
7.בתצהיר מטעם הנתבע המשמש ככתב הגנתו נטען בתמצית כדלקמן:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת