ת"א
בית משפט השלום הרצליה
|
36654-05-14
07/10/2014
|
בפני השופטת:
אירית מני-גור
|
- נגד - |
מבקשים:
מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
משיבים:
מושקטין ניק
|
החלטה |
התובע יליד 1992 נפגע בתאונת דרכים ביום 13.5.13 עת רכב על אופנוע.
התובע עתר למינוי מומחים בתחום האורתופדיה והנוירולוגיה. הנתבעת התנגדה למינוי וטענה כי התובע נפגע באופן קל ולמעט תלונותיו הסובייקטיביות לא נמצא דבר.
בתעודת חדר המיון התלונן התובע על כאבים בגפיים ובאשכים. התובע לא זכר אם הוא נחבל בראשו, אך הוא התלונן על כאבי ראש והוא הופנה לביצוע בדיקת C.T מוח אשר הייתה תקינה. בשלב זה אני דוחה את הבקשה למנות מומחה בתחום הנוירולוגיה מאחר ואין ראשית ראיה ורצף טיפולי. ככל שהתובע פנה למומחים, ביצע בדיקות ומצויים בידיו מסמכים רפואיים נוספים, יש לצרפם על מנת שאשקול שנית את המינוי כאמור לעיל.
באשר לבקשה למנות לתובע מומחה בתחום האורתופדיה - לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ולמרות טענת הנתבעת להעדר ראשית ראיה, אני סבורה כי מהתיעוד שצורף ניתן לאתר רצף טיפולי ולאור גילו הצעיר של התובע יש לנקוט משנה זהירות. כאמור, התובע התלונן על כאבי צוואר וגב והוא נבדק ביום 19.5.13, ביום 21.5.13, ביום 3.7.13, ביום 14.7.13, ביום 14.8.13, ביום 29.8.13, ביום 9.9.13 וביום 9.1.14. בנוסף, ביצע התובע מספר טיפולי פיזיותרפיה. לפיכך, אני סבורה כי יש להיענות לבקשה למנות לתובע מומחה רפואי בתחום האורתופדי, אשר יחווה דעתו על הצורך במינוי מומחה בתחום הנוירולוגיה.
אני ממנה בזאת את ד"ר לוינקופף כמומחה רפואי בתחום האורתופדיה. המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו ע"י ב"כ בעלי הדין, יבדוק את התובע ויקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי בעקבות התאונה מיום 13.5.13 ובמיוחד יקבע:
א.האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן – לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות.
מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובע ולאילו תקופות.
ב.האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד.
ג.מהן המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובמיוחד בשם לב לעבודתו ולמקצועו.
ד.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים להיום.
ה.המומחה יתייחס, בין השאר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובע נכון להיום.
ו.המומחה יחווה דעתו בדבר הצורך במינוי מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה.
2.על מינויי המומחה כאמור בצו זה, יחולו תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ו-1986).
3.ב"כ בעלי הדין ימציאו למומחה הרפואיים את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידיהם והנוגעים לתובע, בתוך 30 ימים מהיום.
4.בשכר טרחת המומחה תישא הנתבעת ישירות בשלב זה, על פי חשבונית שתומצא לה ע"י המומחה, ואולם אם יקבע המומחה כי לא נותרה לתובע נכות בגין התאונה, תהא הנתבעת רשאית לעתור לקזז את סכום טרחת המומחה מסכום הפיצויים שישולמו לתובע. אני קובעת את שכ"ט המומחה בסך 4,500 +מע"מ.