ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
35721-06-12
01/11/2016
|
בפני השופטת:
נאוה ברוורמן
|
- נגד - |
תובעים:
1. פקר ידפז פרופילים שיווק בע"מ 2. פקר מתכות איכות בע"מ 3. פקר ידפז פרופילים בע"מ
|
נתבעים:
1. ורד בר גינון ופיתוח בע"מ(שולחת הודעת צד ג') 2. ש.י.א מתכות בע"מ 3. יוסף מוסטפא/ צדדי ג'-ש.י.א מתכות בע"מ 4. יוסף מוסטפא
|
פסק דין |
מונחת בפני תביעה שעניינה באי תשלום בגין אספקת סחורה, שסופקה על ידי התובעות.
התביעה הוגשה על ידי שלושת התובעות (להלן: "התובעות") כנגד נתבעת 1 (להלן: "נתבעת 1") וכנגד נתבעים 2 ו- 3 (להלן: "נתבעים 2 ו- 3").
במסגרת הליך שמיעת הראיות, העידו מטעם התובעות שלושה עדים, מטעם הנתבעת 1 העיד נציגה, ומטעם הנתבעם 2 ו- 3 לא הייתה התייצבות.
למען סבר האוזן, ביום 26.9.16 ביקש ב"כ הנתבעים 2 ו- 3 להשתחרר מייצוג, במסגרת בקשתו ציין כי נתבע 3 הצהיר בפניו כי אין בכוונתו להופיע לדיון הוכחות. בנסיבות אלה ציין כי הסביר לנתבע 3 את ההשלכות של אי התייצבותו לדיון, ולמרות זאת נתבע 3 חזר ואמר שאינו מתכוון להופיע לדיון ההוכחות.
טרם שמעת העדיות, הסמיכו באי כח התובעות ונתבעת 1 את בית המשפט לפסוק את הדין על דרך הפשרה, על פי סע' 79 א' לחוק בתי המשפט התשמ"ד-1984, והסכימו על טווח של בין 0 ל- 100,000 ש"ח.
לגופם של דברים, לשיטת התובעות, נתבעת 1 "נהנתה" מהסחורות שסופקו לה על ידי התובעות, ועל כן על נתבעת 1 לשאת בתשלום.
כמו כן, יש לחייב את הנתבעים 2 ו- 3 במלוא סכום התביעה, בתוספת ריבית והפרשי הצמדה ממועד הגשתה, בצירוף הוצאות ושכר-טרחת עו"ד.
מנגד, בתמצית, טוענת נתבעת 1 כי יש להעמיד את סכום הפיצוי אשר נתבעת 1 חבה כלפי התובעות על "0".
ועוד, טוענת נתבעת 1, שככל שבית המשפט יפסוק סכום כלשהו כלפיה, הרי שמתבקש בית המשפט לקבל את הודעת צד ג' במלואה.