ת"א
בית משפט השלום חדרה
|
35071-04-12
26/07/2015
|
בפני השופטת:
קרן אניספלד
|
- נגד - |
תובע:
ד"ר תאופיק דראגמה עו"ד דניאל דן-גור
|
נתבעת:
פרידה זמיר עו"ד יניב דרי
|
פסק - דין |
תביעה שטרית לביצוען של שתי המחאות – האחת על-סך של 95,000 ₪ והשנייה על סך 5,000 ₪.
א.ההליך והצדדים לו
1.התובע, רופא שיניים במקצועו ובעיסוקו, קיבל לטיפולו את בעלה של הנתבעת, מר פנחס זמיר (להלן זמיר). זמיר היה לקוחו של התובע והוא שטופל על-ידו. בין התובע לבין הנתבעת לא התקיימו יחסי רופא ומטופל, והם לא נפגשו בקשר לטיפול שנתן התובע לזמיר או בכלל.
2.במסגרת הזמנת הטיפול וביצועו מסר זמיר לתובע את ההמחאות הנדונות כאן: המחאה בסך 95,000 ₪ משוכה על חשבון הנתבעת בבנק מרכנתיל דיסקונט שתאריך פירעונה 31.12.2007 [ת/1] והמחאה בסך 5,000 ₪ זמן פירעון 11.11.2007 שנמשכה על אותו חשבון [ת/2]. שתי ההמחאות נחזו כנושאות את חתימת הנתבעת, רעייתו של זמיר (להלן הנתבעת).
3.ההמחאות הופקדו על-ידי התובע וחוללו בהיעדר פירעון בשל הוראת ביטול שניתנה לגביהן. התובע הגישן לביצוע נגד הנתבעת בתיק הוצל"פ (חד') 12-03158-12-3 (להלן תיק ההוצל"פ).
4.הנתבעת התנגדה לביצוע ההמחאות במלוא סכומיהן. ההתנגדות נסמכה על טענות אחדות: ראשית, נטען כי לא ניתנה תמורה עבור ההמחאות; שנית, נטען כי ההמחאה בסך 95,000 ₪ ניתנה לביטחון והתנאי לפירעונה, שביטויו בהשלמת הטיפול, לא התמלא; שלישית, נטען כי התובע הסב לזמיר נזק וניסה להתעשר על חשבונו ללא כדין, תוך הדגשה כי זמיר מתעתד להגיש בשל כך תביעה נגד התובע. לנתבעת ניתנה רשות להתגונן, בהסכמה, ותצהירה שתמך בהתנגדות היה לכתב-הגנה [החלטת כב' הרשם רומי מיום 11.7.2012].
5.בפתח דיון ההוכחות הודיע התובע על הפחתת סכום התביעה והעמדתו על סך כולל של 62,540 ₪; כתב-התביעה תוקן בהתאם. בשים לב למהות התביעה ולטענות ההגנה פתחה הנתבעת בהבאת ראיותיה ונשמעו עדותה שלה, עדות זמיר ועדות ד"ר רוני לב דור – מי שטיפל בזמיר אחרי התובע והגיש חוות-דעת מטעמה של הנתבעת (להלן ד"ר לב דור). מן העבר השני של המתרס העיד התובע. ההפניות הן לפרוטוקול הדיון, אלא אם צוין אחרת.
ב.דיון והכרעה
1.כללי
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת