ת"א
בית המשפט המחוזי
|
3335-09
10/08/2014
|
בפני השופטת:
גילה כנפי-שטייניץ
|
- נגד - |
התובעים:
1. ב' א'
2. א' א'
3. ח' א' עו"ד אורי ענבר
|
הנתבעת:
שירותי בריאות כללית עו"ד יעקב אבימור
|
פסק דין |
1.לפניי תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לתובעים בשל הולדתה של התובעת 1, על פי הנטען, בעוולה, כשהיא לוקה בתסמונת גנטית המתבטאת, בין ביתר, בפיגור שכלי, מוטורי והתפתחותי.
רקע עובדתי
2.התובעת 1, ב', נולדה ביום 12.8.01, להוריה, התובעים 2 ו-3 (להלן – "התובעים" או "ההורים"). ההורים הם בני דודים מדרגה ראשונה. מעקב ההריון בוצע במסגרת שירותי בריאות כללית (להלן – שירותי בריאות).
3.התובעת 2 (להלן: "התובעת" או "האם"), ילידת שנת 1973, ילדה את ב' בהריונה הרביעי. בשנת 1998, בהריונה השני, ולאחר הריון ראשון שהסתיים בהפלה טבעית, ילדה התובעת את בנה הבכור ר'. במהלך התפתחותו של ר' נמצא שהוא סובל מפיגור התפתחותי, היפוטוניה (מתח שרירים ירוד) ומקרוצפליה (היקף ראש גדול) והוא טופל במכון לנוירולוגיה והתפתחות הילד של שירותי בריאות.
4.ביום 25.6.00, בהיותו בן 19 חודשים, הופנה ר' ע"י ד"ר תרזה שרב, מן המכון לנוירולוגיה והתפתחות הילד של שירותי בריאות, לד"ר זיוה בן נריה, רופאה בכירה במחלקה לגנטיקה של בית החולים הדסה, לשם יעוץ גנטי, בשל מקרוצפליה, איחור התפתחותי והיפוטוניה. בסיום הבירור, ביום 3.1.01, שלחה ד"ר בן נריה מכתב מסכם לד"ר שרב בו התייחסה, בין היתר, לסיכויי הישנותה של מחלתו של ר' בהריון נוסף, כדלהלן:
"אין לנו אבחנה בינתיים לבעיותיו. יתכן ומדובר בראש גדול משפחתי דומיננטי כי גם לאב ולסבתא (אם האב) ראש גדול, אך לדבריהם לא היה מלווה אצלם בבעיות דומות. במקרה כזה הסכון להשנותה מגיע ל-50% בכל הריון נוסף. קיימת גם האפשרות שמדובר אצל ר' בתסמונת רצסיבית. במקרה כזה הסכון להשנותה מגיע ל-25% בכל הריון נוסף, וקיימת גם האפשרות שמדובר אצלו בתסמונת חדשה ולא מורשת, במקרה כזה הסכון להשנותה הוא כ-5% בכל הריון נוסף"
ד"ר בן נריה הוסיפה במכתבה המלצות למעקב אולטראסאונד בכל הריון נוסף כדלהלן:
"אנו ממליצים כי בכל הריון נוסף תהיה האם במעקב אולטרסאונד של גדילת ראש העובר לאורך כל ההריון. אם יאותר עובר עם ראש גדול אזי קרוב לודאי שהוא נגוע באותה התסמונת שיש לר'. אנו ממליצים על מעקב US אחת לחודש במשך כל ההריון..." (ר' המכתב נספח זב/1 לתצהיר ד"ר בן נריה).
5.בעת משלוח מכתבה של ד"ר בן נריה היתה האם בתחילתו של ההריון עם ב'. עובדה זו אף צוינה במכתב גופו. אין חולק כי העתק ממכתבה של ד"ר בן נריה נשלח גם להורים והגיע לידיהם, ואין חולק כי ההורים ידעו על הצורך במעקב אולטראסוני במהלך ההריון לבדיקת היקף הראש של העובר.