אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 31967-05-14 סויסה ואח' נ' שרותי בריאות כללית ואח'

ת"א 31967-05-14 סויסה ואח' נ' שרותי בריאות כללית ואח'

תאריך פרסום : 07/12/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
31967-05-14
03/12/2014
בפני השופטת:
דליה גנות

- נגד -
תובעים:
ספיר שריקי סויסה
נתבעים:
שרותי בריאות כללית
החלטה
 

 

1. לפני כתב תביעה שהוגש על ידי התובעת, ילידת 22/12/90 כנגד שירותי בריאות כללית.

 

2. מכתב התביעה עולה, כי בהיות התובעת בת כשנתיים וחצי, היא נמצאה על ידי הוריה, כשלידה בקבוק אקמול משומש.

 

ההורים נטלו מיד את התובעת לבית החולים, שם נלקחו ממנה בדיקות דם, בין היתר, על מנת לקבוע אם שתתה מהבקבוק, ואם כן – האם שתתה כמות טוקסית, ובמקביל החל הצוות הרפואי במתן תרופות, בין היתר, תרופת מוקומיסט, הידועה כתרופה בעלת תופעות לוואי חמורות.

 

מכתב התביעה עולה, כי חרף היות בית החולים סורוקה מוגדר כמרכז טיפול ברעלים במחוז דרום, לא הייתה המעבדה פתוחה, שכן נסגרה ביום ה' למהלך סוף השבוע, עד יום א', ועל כן לא היה בידי הצוות הרפואי דרך לוודא האם נמצא אקמול בדמה של התובעת, ואם כן – באיזה כמות.

 

מספר שעות לאחר תחילת הטיפול במוקומיסט החלה התובעת לפרכס ואיבדה את הכרתה. התובעת הועברה למחלקת טיפול נמרץ, כשהיא חסרת הכרה ומונשמת. בשלב זה הופסק מתן המוקומיסט, ולאחר תחקור רציני של הורי התובעת, הגיע צוות מחלקת הטיפול הנמרץ למסקנה, כי ככל שהתובעת שתתה מהבקבוק, היא לא שתתה יותר ממחצית תכולתו, קרי: מדובר בכמות שאיננה טוקסית, וממילא לא חייבה שימוש בתרופת מוקומיסט.

 

אחרי שהתובעת חזרה להכרה, היא לקתה בעיוורון מוחלט, אשר חלף, אולם הותיר פזילה, שהצריכה תיקונה בניתוח.

 

מאז סובלת התובעת מנזק נוירולוגי ומאירועים פרכוסיים חוזרים, אשר בגינם הושתל לה קוצב מוחי, אשר אינו מונע לחלוטין את האירועים הפרכוסיים החוזרים.

 

3. התובעת צירפה את חוות דעתו של פרופ' זוהר ברזילי, מומחה לרפואת ילדים וטיפול נמרץ ילדים. פרופ' ברזילי קובע בחוות דעתו, כי אי זמינותה של המעבדה, חרף היות בית החולים מוכרז כמרכז לטיפול ברעלים, הינה בלתי סבירה. לדבריו, חובה היה על בית החולים לוודא שהייתו של כונן במעבדה, לצורך ביצוע בדיקות דחופות, או לשלוח את דגימת הדם של התובעת לבית חולים אחר, בטרם תחילת הטיפול במוקומיסט, ומדבריו עולה, כי דחיית הבירור המעבדתי מהווה רשלנות, שכן אילו הייתה מבוצעת הבדיקה, ברור היה, כפי שהוברר בבוקרו של יום א', לאחר ביצועה, כי כמות האקמול בדמה של התובעת לא הייתה טוקסית, וממילא היא לא נזקקה לטיפול במוקומיסט, אשר גרם לנזקה המוחי – נוירולוגי.

 

4. עוד צירפו התובעים את חוות דעתו של המומחה הנוירולוג, פרופ' אלי להט, הקובע, כי כתוצאה ממתן המוקומיסט לתובעת, התפתחה אצלה מחלה נוירולוגית מורכבת הכוללת פרכוסים, וכי נכותה הינה בשיעור של 100%.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ