ת"א
בית משפט השלום רמלה
|
30622-07-13
31/05/2016
|
בפני השופט:
זכריה ימיני
|
- נגד - |
תובעים:
פבל צ'רמוחין
|
נתבעים:
שירות בתי הסוהר - הממונה על עבודות שירות
|
פסק-דין |
פסק-דין
התובע הורשע בהליך פלילי שהתנהל נגדו ונגזר דינו. התובע ביקש לעכב את ביצוע גזר הדין לצורך הגשת ערעור, ובקשתו נענתה תוך הצבת תנאים מסוימים, וביניהם צו עיכוב יציאה מן הארץ. התובע הגיש ערעור על פסק הדין, וביקש מערכאת הערעור לעכב את ביצוע גזר הדין. בקשתו נענתה בתנאים, וביניהם צו עיכוב יציאה מן הארץ. לאחר שהתובע סיים לרצות את עונשו בוטל צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא בערכאה הדיונית, אך נותר על כנו צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא בערכאת הערעור. מספר שנים לאחר שסיים התובע את עבודת השירות, ביקש לצאת לחו"ל, אך בנתב"ג נאמר לו שאינו יכול לצאת מהארץ עקב צו עיכוב היציאה מהארץ התלוי ועומד כנגדו. התובע הגיש תביעה לפיצויים בסך 100,000 ₪ נגד שירות בתי הסוהר בגין אי ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ במועד.
כללי:
בעלי הדין:
-
התובע הוא אזרח ישראלי ותושב מדינת ישראל.
-
הנתבע, שירות בתי הסוהר (להלן-"שב"ס"), הוקם על פי דין, והוא אמון על טיפול בעצורים ובאסירים בהתאם לפסקי דין של בתי המשפט והוראות החוק.
העבודות העולות מהמסמכים שהוגשו לבית המשפט:
-
בשנת 2003 הוגש כתב אישום לבית משפט השלום בתל-אביב-יפו נגד התובע ואדם נוסף בו הואשמו בקשירת קשר לביצוע התפרצויות לבתי עסק וגניבה, פריצה לבתי עסק והחזקת רכוש חשוד כגנוב (תיק פלילי 9748/03). ביום 24.5.05 הורשע התובע בדין, וביום 14.9.05 נגזר דינו של התובע, וגזר הדין כלל, בין היתר, מאסר בפועל בן 10 חודשים. התובע ביקש לעכב את ביצוע פסק הדין, ובית המשפט נעתר לבקשתו, תוך קביעת תנאים לעיכוב ביצוע גזר הדין, וביניהם עיכוב יציאתו של התובע מן הארץ. ביום 14.9.05 נחתם צו עיכוב היציאה מן הארץ על ידי מזכירות בית משפט השלום.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת