ת"א
בית המשפט המחוזי נצרת
|
28634-12-13
26/11/2014
|
בפני השופט:
זיאד הווארי
|
- נגד - |
המבקשים:
1. נוריאל מורים 2. צדוק מורים 3. סאלה מורים
|
משיבות:
1. איי. די. ויי. הנדסה ובניין בע"מ 2. מקורות שליטה פרויקטים (1998) בע"מ 3. רשות המיסים לישראל – מע"מ תל אביב- נמחקה 4. פסגות נכסים שיווק וניהול נדל"ן בע"מ 5. ראובן את סילקו בע"מ
|
החלטה |
1.בהמשך להחלטתי מיום 19/11/14 שמעתי את הצדדים בישיבה שהתקיימה ביום 23/11/14, במהלכה נסיתי להביא את הצדדים לידי הסכמה לחזור למגשר על מנת שיכריע במחלוקות שהתעוררו ביניהם. כל הצדדים הסכימו לשוב לגישור למעט המשיבה מס' 1 אשר המשיכה להתנגד לכך תוך שהעלתה טענה נוספת מעבר לטענות שהועלו בישיבה הקודמת. לשיטתה, נוכח ההפרה החמורה של הסכם הגישור, הודיעה מייד על ביטול הסכם הגישור וביטול כל ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים במסגרתו, לרבות תניית הבוררות שנקבעה בהסכם הגישור. לטענתה, מאחר והסכם הגישור בוטל, אין כל סמכות למגשר או לבורר לדון ביישומו של הסכם הגישור אשר בוטל.
מנגד, טענו המבקשים והמשיבים 4 – 5 כי קיימת תניית בוררות המקנה סמכות למגשר/בורר להכריע בכל מחלוקת שהתעוררה לעניין יישום הסכם הגישור או פרשנותו.
2.לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ובחנתי את הוראות סעיף 12 להסכם הגישור אשר צוטט לפרוטוקול בית המשפט, הגעתי למסקנה כדלקמן:
-
באשר לטענות המשיבה 1 כי הודיעה על ביטול הסכם הגישור לאחר שהמבקשים והמשיבים 4 – 5 הפרו את הסכם הגישור הפרה יסודית, ולפיכך הוא אינו בתוקף כיום. סבור אני, כי מאחר ולא הונח בפניי הסכם הגישור ולא נחשפתי לכל פרטיו ותנאיו, אין לי כל אפשרות ממשית לבחון אילו תנאים בהסכם הגישור הינם תנאים יסודיים, אשר הפרתם או הפרת אחד מהם מהווה הפרה יסודית להסכם הגישור. על כן, לא ניתן במסגרת הדיון דנן לקבוע אם אכן הסכם הגישור הופר הפרה יסודית ובאם לאו על ידי מי מהצדדים.
-
במסגרת הסכם הגישור שנחתם בין המבקשים והמשיבה 1, נקבע בסעיף 12 כי: "מוסכם בזה כי ככל שתתעוררנה מחלוקת לגבי אופן יישום הסכם זה, או לגבי פרשנות איזו מהוראותיו, תובא המחלוקת להכרעתו של המגשר אשר יפעל על פי הבנתו את ההסכמות שגובשו במהלך ישיבת הגישור ויכריע במחלוקת על פי שיקול דעתו וללא חובת הנמקה ולצורך העניין הכרעתו זו תהא הכרעת בורר והסכם זה לצורך העניין מהווה הסכם בוררות." (ההדגשה שלי ז.ה.).
בדיון שהתקיים לפניי, הודיעה המשיבה 2, אשר לא הייתה חלק מהליך הגישור ולמעשה היא זאת שביקשה בתחילה את ביטולו, כי אין לה כל התנגדות לשוב ולהתדיין לפני המגשר.
כאמור, נוכח מסקנתי כי אין ביכולתי להכריע בשעה זו לעניין הפרת הסכם הגישור, הרי שזה עדיין שריר וקיים, ולפיכך התנייה הקבועה בסעיף 12 להסכם הגישור, מחייבת את הצדדים. סבור אני כי המחלוקות שהתעוררו בין הצדדים או עיקרן נוגעות ליישום הסכם הגישור או לפרשנות של הוראותיו, על כן ובהתאם לסעיף 12 להסכם הגישור, הסמכות להכריע במחלוקות אלה הינה של כב' המגשר/הבורר.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת