ת"א, תא"ח
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
28572-05-15,31516-05-15
30/07/2017
|
בפני השופטת:
כרמלה האפט
|
- נגד - |
תובעת והנתבעת:
טל בייגלס בע"מ עו"ד רונן בר און
|
נתבעת והתובעת:
נצבא החזקות 1995 בע"מ עו"ד אורי ברימר
|
פסק דין |
לפניי שתי תביעות אשר נדונו במאוחד ועניינן תוקפו של הסכם שכירות אשר נכרת בין הצדדים.
התביעה הראשונה הינה תביעה לפינוי מושכר ואילו התביעה השנייה הינה תביעה למתן סעד הצהרתי לפיו מערכת יחסי השכירות בין הצדדים עומדת בתוקפה.
רקע:
-
התובעת בת"א 31516-05-15 והנתבעת בתיק 28572-05-15 (להלן: "נצבא"), הינה חברה ציבורית, העוסקת בייזום ופיתוח של נדל"ן והינה הבעלים של מבנה הנמצא בגלילות שברמת השרון הידוע גם בכינויו כמתחם "הסינמה סיטי" (להלן: "המבנה" או "הסינמה סיטי")
-
התובעת רכשה את זכויותיה במבנה בהסכם מיום 27/8/09, מחברת תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ ומחברת היפרשוק (1988) בע"מ שהיו בעליו הקודמים (להלן: "תנובה" ו"היפרשוק", בהתאמה).
-
הנתבעת בתיק 31516-05-15 והתובעת בת"א 28572-05-15, הינה חברה פרטית, המפעילה רשת של בתי קפה בשם "טל בייגלס", והיא מפעילה את הסניף הראשי של הרשת בסינמה סיטי, בהתאם להסכם שכירות שנכרת בינה לבין תנובה ביום 30/12/02 (נספח 1 לכתב התביעה בתיק 31516-05-16) (להלן: "טל בייגלס", "המושכר" ו-"הסכם השכירות", בהתאמה).
-
על פי הסכם השכירות עתידה הייתה תקופת השכירות להסתיים ביום 30/6/15 (להלן: "תום תקופת השכירות המקורית").
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת