ת"א
בית משפט השלום נצרת
|
27769-08-14
04/01/2016
|
בפני השופט:
הבכיר שכיב סרחאן
|
- נגד - |
התובעת:
1. רדיו א- שמס בע"מ 2. ח.פ. 513251009
עו"ד אליאס אבו זלף
|
הנתבעת:
1. אוייס יבוא ושיווק בע"מ 2. ח.פ. 514214436
עו"ד האיל ח'ליליה
|
פסק-דין |
1. התובעת היא חברה פרטית אשר התאגדה ונרשמה כדין בישראל, ומנהלת רדיו אזורי בשפה הערבית בשם "רדיו א- שמס" (להלן: "הרדיו").
2. הנתבעת היא חברה פרטית אשר התאגדה ונרשמה כדין בישראל ,ועוסקת ביבוא מוצרים שונים ושיווקם בקמעונאות .
3. ביום 24.7.2012 התקשרו הצדדים בחוזה קבלנות בכתב ,לפיו התחייבה התובעת לשדר ברדיו תשדירי פרסום לנתבעת, בהיקף (כולל בונוס) של 17,600 שניות, בתמורה כוללת בסך של 80,000 ₪ , שתשולם לתובעת בשישה תשלומים חודשיים ,שווים ורצופים ( להלן: "החוזה").
4. התובעת טוענת ,כי היא נתנה לנתבעת את השירות המוזמן לפי החוזה. דא עקא, הנתבעת הפרה את החוזה ולא שילמה לה את התמורה המוסכמת לפי החוזה , חרף פניותיה החוזרות ונשנות לכבד את החוזה.
5. הנתבעת מכחישה , מנגד, את טענותיה המהותיות של התובעת שביסוד עילת התביעה. לדידה, המדובר בתביעה קנטרנית ואינה מפורטת. היא פנתה ,בזמנו, לתובעת וביקשה דו"ח פירוט התשדירים ,אך לשווא. היא מסרה לתובעת שיקים לפירעון התמורה המוסכמת. היא הזמינה הרבה תשדירי פרסום מהתובעת.
6. בישיבת היום שמעתי ראיות הצדדים. הצדדים גם סיכומי טענותיהם בעל-פה. אומר מיד, כי התובעת הוכיחה כדין את עילת התביעה . אגב, הנתבעת מודה ,למעשה, הן בקיום החוזה ובתוקפו המשפטי והן בחובה הכספי כלפי התובעת לפי החוזה (עמ' 6 ,ש' 1 עד 25).טענת עד ההגנה ,כי המחלוקת היא על " אופי החוב" כביכול ( שם ,ש' 13) ,עם כל הכבוד ,היא סתמית ומהווה גיבב מלים חלול וללא כל טעם. כאן המקום להוסיף ולציין, כי בעדותו בכתב של עד ההגנה ( נ/1 סעיפים 8 עד 11), ישנם שינוי והרחבת חזית פסולים ואסורים. מעשה זה אינו כדין ואף עומד בניגוד להסכמה הדיונית שבין הצדדים ( עמ' 3 ש3 13 עד 15) . זאת ועוד, עדותו דנן של עד ההגנה היא , למעשה, עדות בעל-פה כנגד תוכנו של מסמך בכתה (החוזה) ובתור שכזו היא לא קבילה בבית משפט ,כמצוותו של סעיף 80 לחוק הפרוצדורה האזרחית העותמני. ויודגש: עדותה ,בכתב ובעל- פה , של עדת התביעה, הייתה סבירה, שלמה, קוהרנטית , עקבית ומהימנה עליי. המסמכים שצורפו למוצג ת/1 מגבים ומאשרים את עדותה של עדת התביעה. התובעת הוכיחה כדין גם שיעור הפיצויים הנתבעים.
7. התוצאה היא ,אפוא, כי אני נעתר לתביעה ומחייב בזה את הנתבעת לשלם לתובעת כדלקמן:
א. סך של 80,000 ₪ ,בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 24.7.2012 ועד התשלום המלא
בפועל;
ב. הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל בסך של 10,000 ₪.