בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה. לאחר עיון בבקשת המבקשת ותגובת המשיבה, להלן החלטתי:
מעיון בסעיף 1 לבקשה עולה כי כתב התביעה נמסר למבקשת בתאריך 31.10.16, כאשר אין בפני המבקשת טענות בעניין העדר המצאה כדין. מכאן, אין לומר כי עומדת למבקש זכות לביטול פסק הדין מחובת הצדק, בגין אי ביצוע המסירה של כתב התביעה.
השאלה היא האם יש מקום לבטל פסק הדין מתוקף שיקול דעת בית המשפט, וזאת על אף שהמבקשת לא הגישה כתב הגנה במועד. כאן על בית המשפט לבחון מהי הסיבה אשר מנעה מהמבקשת להגיש כתב הגנה ומהם סיכויי ההגנה שלה.
הנימוק שנתנה המבקשת לאי הגשת כתב ההגנה במועד, הינו בשל טעות משרדית במשרד בא כוחה. לטענתה, על פי טעות זו, נרשם שכתב התביעה התקבל ביום 06.11.16 בעוד בפועל הוא התקבל ביום 31.10.16. לטענת המבקשת, טעות זו גררה חישוב שגוי של המועד האחרון להגשת כתב הגנה, אשר לפיו היה על המבקשת להגישו עד ליום 06.12.16, לאחר המועד בו ניתן פסק הדין.
טענותיה הנ"ל של המבקשת ברישום השגוי של המועד לקבלת כתב התביעה נתמכו בתצהיר מזכירתו של בא כוח המבקשת, בו היא העידה כי רישום זה גרר חישוב שגוי של המועד להגשת כתב הגנה.
באשר לסיכויי ההגנה, הרי מעיון בנימוקי הבקשה, במסמכים המצורפים וכן בתצהיר מנהלה של המבקשת שצורף לבקשה (סעיפים 13-30 לתצהיר), עולה כי למבקשת סיכויי הגנה, שיש בהם להצדיק קבלת הבקשה וביטול פסק הדין.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.