ת"א
בית משפט השלום הרצליה
|
25944-10-16
12/01/2017
|
בפני השופטת הבכירה:
אירית מני-גור
|
- נגד - |
תובעים:
י. ד.
|
נתבעים:
"שומרה" חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
לפניי בקשה למנות לתובע יליד 1978 מומחה בתחום האורתופדיה בעקבות תאונת דרכים מיום 18.12.15. הנתבעת התנגדה למינוי המומחה.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובנספחים, אני סבורה כי ניתן לאתר ראשית ראיה לצורך מינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדיה, כדלקמן:
לאחר התאונה פנה התובע לקבל טיפול רפואי בחדר מיון והתלונן על כאבי גב וצוואר. בבדיקתו נמצאה רגישות בע"ש בין השכמות והוא שוחרר לביתו. התובע ביצע 12 טיפולי פיזיותרפיה מיום 12.1.16 עד ליום 4.4.16. מסמכים אלה מהווים ראשית ראיה לצורך מינוי מומחה בתחום האורתופדי. הלכה פסוקה כי על בימ"ש לנקוט בגישה מקילה בבחינת מסמכים המוגשים בתמיכה לבקשה למינוי מומחה רפואי (רע"א 44835-03-14 אפרתי שלמה נ' "הפול", פורסם ביום 30.4.14; רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ). לפיכך, ועל מנת שלא לחסום את דרכו של התובע, אני מורה על מינוי מומחה בתחום זה. בשכ"ט המומחה בתחום האורתופדיה תישא הנתבעת בשלב זה.
התובע טען כי החל לסבול מכאבים במרפק שמאל ואילו הנתבעת הציגה תיעוד רפואי לפיו התובע החל לסבול מכאבים במרפק עובר לתאונה. השאלה האם התאונה השפיעה על מצבו הרפואי בנוגע למרפק שמאל היא שאלה שבמומחיות ויש להניחה לפתחו של מומחה בימ"ש.
1. אני מורה על מינוי פרופ' סלעי כמומחה רפואי בתחום האורתופדיה, המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו ע"י ב"כ בעלי הדין, יבדוק את התובע ויקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי בעקבות התאונה מיום 18.12.16 ובמיוחד יקבע:
א.האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן – לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות.
מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובע ולאילו תקופות.
ב.האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד.
ג.מהן המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובמיוחד בשים לב לעבודתו ולמקצועו.
ד.האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים להיום.
ה.המומחה יתייחס, בין השאר, לקשר שבין התאונה לבין מצב התובע נכון להיום.
2.על מינויי המומחה כאמור בצו זה, יחולו תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ו-1986).
3.ב"כ בעלי הדין ימציאו למומחה הרפואיים את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידיהם והנוגעים לתובע, בתוך 30 ימים מהיום.
4.בשכר טרחת המומחה תישא הנתבעת ישירות בשלב זה, על פי חשבונית שתומצא לה ע"י המומחה, ואולם אם יקבע המומחה כי לא נותרה לתובע נכות בגין התאונה, תהא הנתבעת רשאית לעתור לקזז את סכום טרחת המומחה מסכום הפיצויים שישולמו לתובע. אני קובעת את שכ"ט המומחה בסך 4,500 +מע"מ.