ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
25921-02-14
27/11/2016
|
בפני השופטת:
ד"ר דפנה אבניאלי
|
- נגד - |
תובעים:
1. זוהר יגיל 2. יועד פוטרמילך - נמחק יניב קרת
עו"ד יניב קרת
|
נתבע:
צבי אלפישר עו"ד אבי זוכוביצקי
|
פסק - דין |
שיטת טיפול אלטרנטיבית המכונה "סוגו'ק", אשר אמורה להביא מזור לבעיות פיזיולוגיות שונות בגוף האדם, יצרה מחלוקת עסקית בין התובעים לבין הנתבע, כאשר כל אחד מהם טוען כי הוא זכאי לעשות שימוש בקנין הרוחני של ממציא השיטה בישראל.
המחלוקת נסבה בעיקרה על טענות התובעים, כי הנתבע עושה שימוש בלתי מורשה בחומרים המוגנים בזכות יוצרים ובסימנים מסחריים רשומים, חרף אזהרות שהופנו אליו במהלך השנים.
העובדות וטענות הצדדים
-
בטרם אתייחס לעובדות, מצאתי להדגיש כי התביעה הוגשה מלכתחילה על ידי שניים – זוהר יגיל (להלן: "יגיל") ויועד פוטרמילך (להלן: "התובע 2"). התובע 2 נמחק מכתב התביעה, לאחר שיגיל העיד כי עבר להתגורר בארה"ב ולמרות שהיה עמו בקשר ורכש עבורו כרטיס טיסה, הוא לא התייצב לדיונים (ראה תצהיר יגיל מיום 3.4.16). התובע 2 אף נמנע מלהגיש תצהיר מטעמו.
חרף עובדה זו, הוגשו הסיכומים בשם שני התובעים. יש לתמוה על התנהלות זו של ב"כ התובעים ולהצר עליה.
-
שיטת הסוגו'ק פותחה על ידי פרופ' פארק מקוריאה, אשר ביקש לחלוק את הידע שלו עם מרפאים ברחבי העולם, פרסם ספרים רבים והרצה במדינות רבות על השיטה שפיתח. מדובר בשיטת טיפול העושה שימוש בכפות הרגליים וכפות הידיים לטיפול מהיר ועוצמתי בתחלואי הגוף. המונח סוגו'ק הינו צירוף של שתי מילים בשפה הקוריאנית, שמשמעותן כף יד (SUׂ ) וכף רגל (JUK).
פרופ' פארק נפטר בשנת 2010 ולפי הנטען הקים, לפני פטירתו, את איגוד הסוג'וק הבינלאומי, העוסק בהפצת השיטה ברחבי העולם (להלן: "האיגוד"). האיגוד אינו צד לתביעה ומסמכי הקמתו לא הוצגו כראיה מטעם התביעה.
-
יגיל סיים את לימודי הסוג'וק בשנת 2007 במכללת "תהילה", המנוהלת על ידי הנתבע. יגיל אף נכח בהרצאות שניתנו על ידי פרופ' פארק בישראל. התובע 2 למד אף הוא את השיטה אצל הנתבע במכללת תהילה.
הנתבע הינו הבעלים והמייסד של מכללת "תהילה", בה נלמדים לימודי רפואה משלימה, לרבות שיאצו, טווינה וסוג'וק. הנתבע מרצה פעיל במכללה ולימד את שיטת הסוג'וק בישראל, זמן רב לפני שיגיל הכיר את השיטה. לצורך עבודתו במכללה, כך פנה הנתבע לאקדמיה לסוג'וק במוסקבה, אותה ייסד פרופ' פארק, וחתם עמה על הסכם לשיתוף פעולה ולעריכת סמינרים בישראל.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת