חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 24374-11-11 אלטרץ - אינרה - גז בע"מ נ' אבקור 10 2009 בע"מ ח.פ514323617 ואח'

תאריך פרסום : 11/12/2016 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
24374-11-11
26/12/2014
בפני השופטת:
אילת דגן

- נגד -
התובעת:
אלטרץ - אינרה - גז בע"מ
עו"ד י. סלע
הנתבעים:
1. אבקור 10 2009 בע"מ (בפירוק)
2. עזבון המנוח דוד מורג ז"ל
3. רחל מורג
4. חן מורג (נמחק)
5. גילת שוולב (נמחק)
6. פז מורג (נמחק)

עו"ד ש. קוטלר
פסק דין


ענינה של התביעה, תביעת נושה (צד ג') נגד בת זוג של חייב, מכוח הלכת שיתוף הנכסים.
 

  1. התובעת, חברה העוסקת בשיווק מוצרי קירור, עתרה בתביעתה לחייב את הנתבעים לשפותה בגין מוצרי קירור שונים שסופקו לנתבעת 1, חברה לקירור, בין 08/11 ל- 10/11 ותמורתם לא שולמה.

    מר דוד מורג ז"ל, (להלן: "המנוח") היה הבעלים והמנהל של נתבעת 1 עד מותו בנסיבות קשות ביום 1/11/11 עת שם קץ לחייו.

    נתבע 2 הוא עזבון המנוח ונתבעים 4,5,6 הם חלק מיורשיו ע"פ דין.

    נתבעת 3 היא אלמנתו של המנוח.

     

  2. ביום 16/12/10 עם פתיחת חשבון לקוח לנתבעת 1 אצל התובע, חתם המנוח כערב אישית להתחייבויות הנתבעת 1 בגין רכישת סחורה מהתובעת (נספח ד' לתצהיר מנהל התובעת).

     

  3. עם מות המנוח חדלה נתבעת 1 לקיים פעילות עסקית על אתר, שעה שחובה לתובעת עמד באותה עת על 791,877 ₪. תוך ימים ספורים ממותו, סגרה החברה את מחסניה ומשרדיה, החזירה את המלאי, שהיה במחסנים, לספקים שונים, והודיעה לעובדים כי הם משוחררים מעבודתם. במסגרת ריקון המחסנים ע"י הנושים, הוחזרה לתובעת סחורה שסיפקה לנתבעת 1 בעלות של 100,000 ₪ וסכום זה הופחת מהתביעה.

     

  4. לטענת התובעת, המנוח היה ערב כלפי התובעת להחזר חובותיה של החברה/נתבעת 1, ומשהלך לעולמו יש לחייב את הנתבעים הבאים בנעליו בהתאם להוראות חוק הירושה. בנוסף, היא עותרת לחייב את האלמנה בחובותיו מכוח הלכת השיתוף המוכרת בדין. בני הזוג נישאו בסוף 1973 (טרם שנחקק חוק יחסי ממון), וככאלה חלה עליהם הלכת השיתוף, מכוחה קיים גם שיתוף בחובות. התובעת טוענת כי עסקינן בחוב שנוצר כחלק מפרנסת המשפחה, שעה שיחסי המשפחה היו תקינים. העסק היה קיים משנת 1987. הנתבעת הפסיקה לעבוד בשנת 2000 תוך שמתפרנסת מבעלה/המנוח, ובהינתן מצב זה, עליה לשאת בחובותיו מכוח הלכת השיתוף בחובות. התובעת מדגישה כי האלמנה נתבעת עצמאית על מלוא סכום החוב ללא קשר לשאלה מה תקבל בעזבון ובעילה עצמאית זו אין חבותה מוגבלת לחלקה בעזבון (להבדיל מיורשים ע"פ דין אחרים).

     

  5. לטענת הנתבעת 3 (להלן: "הנתבעת" או "האלמנה"), מן הדין לדחות את התביעה נגדה בעילה העצמאית לפי הלכת השיתוף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ