אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 24215-10-13 אדטו נ' רגב נבו ואח'

ת"א 24215-10-13 אדטו נ' רגב נבו ואח'

תאריך פרסום : 18/01/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
24215-10-13
09/11/2014
בפני השופטת:
איילה גזית

- נגד -
תובע:
אלדר אדטו
נתבעים:
1. מרב רגב נבו
2. ערן נבו
3. שלמה שאלתיאל
4. אורה שלתיאל
5. דליה ארז
6. הרציג שמואל
7. יהודית הרציג
8. ציון שלתיאל
9. יניב אברהם טייב
10. יפה אורנה רטי טייב
11. יונתן לוונשטיין
12. צבדי סילביה
13. צבדי גילבר נפתלח
14. דר מעיין
15. דר שרון
16. יסער אורי
17. אורן מרודי
18. מירב דקל-מרודי

החלטה
 

 

התובע הגיש תביעה כספית כנגד הנתבעים, והנתבעים הגישו כתב הגנה.

 

הנתבעים הגישו בקשה לסילוק התביעה על הסף בטענה של העדר עילת תביעה, העדר יריבות, העדר תום לב, שימוש לרעה בהליכי משפט, והיות התביעה טרדנית וקנטרנית.

 

הנתבעים טוענים כי מעולם לא חתמו על הסכם שכר טרחה, וכי התובע היה מודע לכך והסכים לכך ששכרו ישולם באופן מלא על ידי היזם ולא על ידי הדיירים, בהתאם להסכם שכר טרחה שנחתם עם היזם.

 

עוד טוענים הנתבעים כי העובדה שהתובע חתם על הסכם שכר טרחה עם היזם, מהווה הודאה מפורשת של התובע שראה ביזם כמי שאחראי לתשלום, ועל כן, יש לסלק את התביעה כנגדם בהעדר יריבות.

 

עוד טוענים הנתבעים כי אם מגיע לתובע שכר ראוי, מדובר בתקופה של 4 חודשים בלבד, מיום ביטול ההסכם מול היזם, ועד לסיום ההתקשרות עם התובע, וכן כי סכום התביעה חורג באופן בלתי סביר מהשכר הראוי המגיע.

 

הנתבעים טוענים כי הדרישה של מאות שעות עבודה, הינה חסרת בסיס ובתקופה שלאחר ביטול ההסכם, השקיע התובע לכל היותר שעות עבודה בודדות.

 

הנתבעים טוענים כי אגרת בית משפט שולמה בגין סכום התביעה בסך 300 אלף ₪, אולם לא בגין הסעד הנוסף בסך 510 אלף ₪, הנדרש כתשלום בגין פיצוי ציפייה, ועל כן, יש למחוק את הסעד מכתב התביעה.

 

התובע הגיש תגובה לבקשה, וטען כי בהנחה ששני הצדדים היו עומדים בהסכם, התובע היה אמור לקבל שכר טרחה מהחברה הקבלנית, אולם הנתבעים ביטלו את ההסכם, ועל כן, הגיש התובע תביעתו בעניין שכר ראוי עבור השירות שניתן.

 

התובע טוען כי הוא זכאי לשכר ראוי ו/או לפיצוי ציפייה בשל הפסקת ההתקשרות, ויש לבחון האם ביטול ההתקשרות נעשתה בתום לב, והאם מתקיימות נסיבות השוללות את זכותו לשכר טרחה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ