1. בפניי בקשה מאת התובעות, כי בית-המשפט יעשה שימוש בסמכותו בהתאם לתקנה 124 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות"), ויורה לנתבע לאפשר למומחה מטעמן, לבדוק את המצלמות הממוקמות במגרשו, לצורך עריכת חוות דעת מומחה מטעמן בתיק דנא.
2. התובעות הגישו תביעה, כנגד הנתבע אשר גר בצמוד למגרשן ובשכנות להן, לנוכח התנהלותו הפסולה של הנתבע, המתחקה ובולש אחר בית תובעת מס' 2, מסביב לשעון, ללא הסכמתה וברשות היחיד, תוך הטרדתה ופגיעה קשה בפרטיותה ופרטיות בני משפחתה, באמצעות הצבת רשת מצלמות במגרשו, המכוונת היישר לחצרה ולביתה של תובעת מס' 2. רשת המצלמות, כוללת בחובה, למיטב הידיעה, לא פחות מאשר 3 מצלמות נפרדות, אשר הציב הנתבע במיקומים ובזוויות שונות. משכך תובעות הן, פיצוי סטטוטורי הקבוע בחוק הגנת הפרטיות, ללא הוכחת נזק, ביחס לשלוש מצלמות המעקב והבילוש שהותקנו במגרשו והמכוונות כולן לבית התובעות על מנת לתעד את שגרת יומן, וכן צו מניעה קבוע מכוח חוק הגנת הפרטיות, כמפורט בכתב התביעה
3. התובעות טוענות בבקשתן, כי אין מחלוקת ששאלות הנוגעות לטיב המצלמות, לגביהן טוענות בכתב התביעה, הינן שאלות שבמומחיות, הרלבנטיות ללב המחלוקת בין הצדדים, והדורשות הכרעת בית-המשפט. ללא מתן אפשרות לתובעות לבדוק את המצלמות, לא ניתן יהיה להגיע למסקנה כלשהי בדבר השאלות שפירטו -בבקשתן. ברי, כי על מנת לערוך חוו"ד מקיפה וממצית בעניין דנא, התובעות נדרשות לבדוק את המצלמות הממוקמות במגרש הנתבע. ככל שלא יינתן היתר לבצע בחינת המצלמות שבמגרש הנתבע, תיפגענה זכויותיהן הבסיסיות והמהותיות להוכיח את תביעתן כדבעי, ולאכוף קבלת כל הסעדים המגיעים להן לפי דין, כתוצאה ממעשי ומחדלי הנתבע.
4. מנגד, טוען הנתבע בתגובתו, בין היתר, כי אין בסיס לבקשה המוגשת בידיים לא נקיות על-ידי מי שבעצמו מפעיל מצלמות המופנות לחצר הנתבע ופוגעות בפרטיותו. כן, דין הבקשה להידחות אף בהיעדר תצהיר לתמיכה בעובדות הנטענות בה. למרות זאת, ובמטרה לקדם הדיון, מוכן הנתבע למינוי מומחה מטעם בית-המשפט, אשר יבדוק את המצלמות שהוצבו על-ידי שני הצדדים, דהיינו מצלמות התובעות ומצלמות הנתבע . זהו האיזון הראוי בנסיבות העניין, והוא נועד גם לייעל את ההליך המהותי והדיוני, שהרי בדיקת מומחה תהא דרושה בכל מקרה בהמשך הדרך, ולכן יפה לעשותה שעה אחת קודם, ובכך לא תיפגע יתר על המידה פרטיות הצדדים.
5. עוד טוען הנתבע, כי התובעות באו בחוסר תום לב לבית-המשפט לבקש סעד, ובכלל זה טען, שהיות והמבקשות הינן התובעות בת"א 47243-05-12 ובת"א 37715-06-15, שתיהן בבית-משפט השלום בטבריה, כל מטרתן, היא דליית נתונים מתוך מגרש הנתבע על מנת לסייע בתביעתן שם, ואין להתיר זאת. על-כן, יש להורות, כי ככל ותתבצע בדיקה דנא, תבוצע על-ידי המומחה מטעם ביהמ"ש, תוך הקפדה, שמעבר לבדיקת המצלמות, לא תהיה כל בדיקה אחרת ו/או כל פעולה אחרת בשטח ולרבות איסור לצלם בשטח, למעט ביחס למצלמות.
6.לטענת הנתבע, מהות תקנה 124 לתקנות, הינה בעיקרה הגנה על זכויות הנתבע ולא התובע, כך ניתן אף לראות בפסק-הדין שהובא על ידי התובעות בעצמן, ת"צ (מחוזי-חיפה) 22578-04-13 יוניון מוטורס בע"מ ואח' נ' מיכאל הכט (2/10/13). כמו כן, לבית-המשפט הסמכות להורות על מינוי מומחה מטעמו לצורך בחינת הסוגיות שבמחלוקת, בדיקה אשר תייתר את הצורך בבדיקת מומחה מטעם התובעות.
7.בנוסף הנתבע טוען, כי על התובעות להראות ראשית ראיה לביסוס תביעתן קודם להגשת בקשות, אשר יגרמו לפגיעה חמורה בפרטיות הנתבע, המעוגנת בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. מכיוון שלא הוצגה אף ראיה ראשונית לטענות התובעות, נראה כי יש בבקשה דנא אף ניסיון "דיג" של התובעות, לצורך השגת אותה ראיה ראשונית לביסוס תביעתן, באמצעות הזמנה של בדיקת מומחה מגמתית שתקבע עבורן את המבוקש על ידן ויש לדחות בקשתן זו על הסף.
8.התובעות הגישו תשובה לתגובת הנתבע, אשר התייחסות אליה ככל שתהיה רלבנטית, תהא במסגרת הדיון גופו.
דיון והכרעה: